Čo sú pallazo nohavice? Všetko čo potrebujete vedieť ako ich nosiť

Palazzo nohavice sú trendy kúskom oblečenia, ktorý si v posledných rokoch získal obľubu u mnohých žien. Tieto široké nohavice s vysokým pásom sa vyznačujú svojou eleganciou a pohodlnosťou. V tomto článku sa spoločne ponoríme do sveta palazzo nohavíc. Prezradíme vám, aké sú ich charakteristické znaky, aké výhody prináša ich nosenie a ako ich kombinovať tak, aby ste v nich vyzerali jednoducho úchvatne. Pripravte sa na to, že po prečítaní tohto článku sa palazzo nohavice stanú neoddeliteľnou súčasťou vášho šatníka. Tak poďme na to!

Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

Čo sú palazzo nohavice

Palazzo nohavice sú typom dámskych nohavíc, ktoré sa vyznačujú svojím širokým strihom a vysokým pásom. Ich názov pochádza z talianskeho slova "palazzo", ktoré znamená "palác". Tento názov vystihuje ich elegantný a honosný vzhľad, ktorý pripomína štýl obliekania vyšších spoločenských vrstiev.

Základné znaky palazzo nohavíc:

Vysoký pás - palazzo nohavice majú zvyčajne vysoký pás, ktorý siaha až nad pupok. Vďaka tomu opticky predlžujú nohy a zdôrazňujú štíhly driek.

Široký strih - od pásu nadol sa palazzo nohavice rozširujú, až kým nedosiahnu maximálnu šírku pri členkoch. Tento voľný strih poskytuje dostatok pohodlia a voľnosti pohybu.

Ľahké materiály - na výrobu palazzo nohavíc sa často používajú ľahké a vzdušné materiály ako hodváb, šifón, viskóza či bavlna. Vďaka tomu pôsobia palazzo nohavice elegantne a žensky.

Rôzne dĺžky - palazzo nohavice sa vyrábajú v rôznych dĺžkach, od midi až po dlhé prevedenie. Midi palazzo nohavice siahajú zhruba do polovice lýtok, zatiaľ čo dlhé palazzo nohavice môžu dosahovať až po zem.

Rozmanité vzory a farby - palazzo nohavice sa šijú v rôznych farbách a vzoroch. Môžete si vybrať jednofarebné kúsky v neutrálnych odtieňoch, ale aj výrazné potlače či farebné kombinácie.

Výhody nosenia palazzo nohavíc

Či už ste vysoká alebo nízka, štíhla alebo plnoštíhla, palazzo nohavice dokážu vyzdvihnúť vaše prednosti a zakryť nedokonalosti. Ich voľný strih a ľahké materiály poskytujú maximálne pohodlie, zatiaľ čo vysoký pás opticky predlžuje nohy a zdôrazňuje štíhly driek. S palazzo nohavicami sa budete cítiť sebavedomo a žensky v každej situácii.

  • Vďaka voľnému strihu sú palazzo nohavice veľmi pohodlné a príjemné na nosenie.
  • Hodia sa na rôzne príležitosti - môžete ich nosiť do práce, na večierok či na neformálne stretnutie.
  • Opticky predlžujú a zoštíhľujú postavu, čo ocenia najmä nižšie ženy.
  • Sú vhodné pre rôzne typy postáv, pretože dokážu zakryť nedokonalosti a vyzdvihnúť prednosti.
Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne
Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

S čím kombinovať široké palazzo nohavice

Palazzo nohavice sú všestranným kúskom oblečenia, ktorý možno kombinovať rôznymi spôsobmi. Vďaka svojmu voľnému strihu a elegantnému vzhľadu sa hodia na mnohé príležitosti, od pracovných stretnutí až po neformálne posedenia s priateľmi. Správne zvolené doplnky a vrchné diely dokážu palazzo nohavice premeniť na štýlový a sofistikovaný outfit. 

Kľúčom k úspechu pri nosení palazzo nohavíc je nájsť rovnováhu medzi voľným strihom nohavíc a priliehavejšími vrchnými dielmi. Príliš voľné topy môžu pôsobiť neforemne a nezaujímavo, zatiaľ čo dobre padnúce a jednoduché kúsky vytvoria harmonický a štýlový celok. Palazzo nohavice si rozumejú s rôznymi druhmi topov, blúzok a košiel, vďaka čomu je možné vytvoriť mnoho zaujímavých outfitov na rôzne príležitosti.

Zvoliť môžete priliehavé body, jemnú blúzku či trendový vrúbkovaný top. Efektné sú aj crop topy, alebo aj klasické tričká, ktorými podporíte uvoľnený štýl vášho outfitu. Celkové vyžarovanie outfitu môžete doplniť napríklad sakom alebo bundou. Tento typ nohavíc je skvelý v tom, že vyzerá dobre v kombinácii s dlhým aj krátkym strihom horného dielu. Nižším ženám určite odporúčame kratšie kropnuté strihy saka, ktoré vám v kombinácii s nohavicami s vysokým pásom krásne predĺžia postavu. Vyššie ženy si môžú dovoliť aj dlhšie sako či kabátik.

Doplnky k palazzo nohaviciam

Palazzo nohavice majú tú skvelú výhodu, že si k nim okrem v podtate akéhokoľvek vršku ktorý má priliehavejší strih môžete obuť širokú paletu topánom. Siahnuť môžete po elegantnej obuvy v podobe lodičiek a sandálok, ale aj po ležérnejších variantoch ako sú topánky na platforme, tenisky či mokasíny. 

Čo sa týka doplnkov tu máte tiež v podstate neobmedzené možnosti. K elegantným palazzo nohaviciam môžete zladiť zlaté či strieborné šperky v podobe náušníc, výrazných retiazok ale aj náramkov. Ak nie ste fanúšikom šperkov vo farbe kovu vyberať môžete výrazné farebné šperky či už v podobe náušníc či efektnej reťaze na krk ktorá prinesie zaujímavý akcent do outfitu.

Kabelku k palazzo nohaviciam voľte podľa štýlu celkového outfitu. Do ležérnych si môžete dovoliť cross body kabelku, malú farebnú kabelku, ale aj ruksak, či ľadvinku. V prípade elegantnejšieho oufitu siahnite radšej po listovej kabelke.

Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne
Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

Ako nosiť široké palazzo nohavice

Či už sa chystáte do práce, na večierok alebo len tak do mesta, palazzo nohavice môžu byť skvelou voľbou. Stačí ich správne skombinovať s vhodnými doplnkami a topánkami, a vytvoríte outfit, ktorý bude pútať pozornosť a zároveň vám poskytne pohodlie po celý deň. Poďme sa teda pozrieť na konkrétne tipy, ako nosiť palazzo nohavice štýlovo a s gráciou. K palazzo nohaviciam sa hodia jednoduché a priliehavé topy, blúzky či body.

Ležérny outfit

Do ležérneho outfitu na bežné nosenie môžete palazzo nohavice skombinovať s tričkom s fashion potlačou, vzhľad doplniť krátkou rifľovou bundičkou a na nohy si kľudne obujte pohodlné biele tenisky. Malá štýlová kabelka v zaujímavom odtieni a trendové zlaté šperky dotiahnu váš outfit do dokonalosti.

Outfit do práce

Do pracovného prostredia skombinujte vaše palazzo nohavice s elegantým sakom a outfit doplňte šifónovou blúzkou s veľkou mašľou pri krku alebo blúzkou s jemným volánovým riasením. Obujte si elegantnélodičky v čiernej alebo béžovej ale chybu neurobíte ani farebnou variantou. Decentná pracovná kabelka a rovnako decentné náučnice celkový outfit dokonale uzavrú. 

Outfit do spoločnosti

Niekedy stačí pár zmien a palazzo nohavice môžete razom začleniť do štýlového večerného outfitu. Oblečte si čierne palazzo nohavice v dĺžke minimálne po členky a skombinujte ich efektným flitrovaným topom alebo korzetom. Celkový vzhľad skvelo doplnia štýlové sandálky na vysokom podpätku a výrazne statement náušnice. Ak sa chystáte zdržať na akcii nezabudnite outfit doplniť sakom vo farbe nohavíc. Sme si istý, že budete hviezdou akcie.

Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

Veríme že ste sa uistili, že palazzo nohavice sú skvelou voľbou pre ženy, ktoré chcú vyzerať štýlovo a cítiť sa pohodlne zároveň. Vďaka svojmu univerzálnemu strihu a rôznym možnostiam kombinácie si isto nájdu miesto aj vo vašom šatníku.

Foto zdroj: 

pinterest.com, blog.maximustecidos.com.br, crissakaue.com.br

Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

Alila

Zaujímam sa o módu, trendy a všetko čo s tým súvisí. Rada prezentujem seba prostredníctvom módneho vyjadrenia.  Milujem nápadité doplnky, ktoré si aj sama vyrábam. Mojou snahou je radiť iným, aby si oblečenie vedeli užiť so štýlom a nadšením. 

Vyberáme z nášho blogu

Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

Čo si obliecť na pracovný pohovor a urobiť skvelý prvý dojem

Pracovný pohovor je dôležitým krokom v procese hľadania zamestnania. Okrem vašich schopností a skúseností je prvý dojem, ktorý urobíte na potenciálneho zamestnávateľa, kľúčový. Jedným z faktorov, ktoré ovplyvňujú tento prvý dojem, je váš výzor a oblečenie. Tu je niekoľko tipov, ako sa obliecť na pracovný pohovor a urobiť skvelý prvý dojem.
Čo sú pallazo nohavice? Takto ich nosiť v štýlovo a módne

Čo sú culotte nohavice a ako ich správne zakomponovať do vášho šatníka

Ak ste pripravení pridať do svojho šatníka kúsok, ktorý je nielen trendy, ale aj nesmierne pohodlný a variabilný, ste na správnom mieste. Poďme spolu objaviť, ako culotte nohavice osviežia váš šatník a ako ich môžete nosiť s dôverou a štýlom.