Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka


Ak hľadáte kúsok oblečenia, ktorý dokáže podčiarknuť vašu ženskosť, dodať vám eleganciu a zároveň sa prispôsobiť rôznym príležitostiam, midi šaty sú pre vás tou pravou voľbou. Tento nadčasový trend si získal srdcia mnohých žien po celom svete a niet sa čomu čudovať. Midi šaty ponúkajú jedinečnú kombináciu štýlu, pohodlia a univerzálnosti, vďaka čomu sa stávajú nenahraditeľnou súčasťou šatníka modernej ženy.

Či už sa chystáte do práce, na svadbu alebo len tak na prechádzku mestom, midi šaty vám dodajú potrebnú dávku sebavedomia a pôvabu. Pripravte sa objaviť čaro tohto obľúbeného kúsku v dámskom šatníku a zistite, ako môžete využiť jeho potenciál vo svoj prospech.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Midi šaty v dámskom šatníku

Na začiatok je dobré definovať si čo sú vlastne midi šaty. Midi šaty sú šaty, ktorých dĺžka siaha od kolien po lýtka. Zvyčajne sa ich dĺžka pohybuje v rozmedzí od polovice lýtok po členky. Táto dĺžka je považovaná za univerzálnu a lichotivú pre väčšinu typov postáv.

Midi šaty ponúkajú skvelý kompromis medzi mini šatami a dlhými šatami. Sú dostatočne dlhé na to, aby pôsobili elegantne a sofistikovane, ale zároveň nie sú príliš dlhé, aby obmedzovali pohyb alebo pôsobili príliš formálne.

Vďaka svojej dĺžke sú midi šaty vhodné na rôzne príležitosti, od pracovných stretnutí cez spoločenské udalosti až po bežné nosenie. Všetko závisí od zvoleného strihu, materiálu a farebného prevedenia.

Dokážu zakryť prípadné nedokonalosti v oblasti stehien a lýtok, a pritom stále pôsobia žensky a príťažlivo.

Rôzne strihy midi šiat

Midi šaty sa vyrábajú v rôznych strihoch a materiáloch, čo umožňuje vybrať si také, ktoré najlepšie vyhovujú vašej postave a osobnému štýlu. Či už preferujete áčkový strih, zavinovací strih, krajkové alebo bavlnené šaty, v kategórii midi šiat si zaručene nájdete svoj obľúbený kúsok.

Pri výbere strihu midi šiat je dôležité zohľadniť proporcie svojho tela a zvoliť taký, ktorý najlepšie vyzdvihne vaše prednosti a zakryje prípadné nedokonalosti. S midi šatami v správnom strihu budete vyzerať a cítiť sa skvele pri akejkoľvek príležitosti.

Tu je prehľad najobľúbenejších strihov midi šiat:

Midi šaty v áčkovom strihu: Tento strih sa vyznačuje zúženým vrchným dielom a rozšírenou sukňou, ktorá pripomína tvar písmena A. Áčkový strih je vhodný pre väčšinu typov postáv, pretože dokáže vyzdvihnúť pás a zakryť širšie boky.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Midi šaty v zavinovacom strihu: Midi šaty so zavinovacím strihom majú prekrývajúci sa predný diel, ktorý sa zaviaže na boku alebo vzadu. Tento strih lichotí najmä ženám s výraznejším pásom, pretože ho dokáže krásne zvýrazniť.

Midi šaty v puzdrovom strihu: Puzdrové midi šaty tesne obopínajú telo a zvýrazňujú ženskú siluetu. Sú ideálne pre ženy so štíhlou postavou, ktoré chcú podčiarknuť svoje krivky.

Košeľové midi šaty: Midi šaty s košeľovým strihom majú vzhľad predĺženej košele s gombíkmi na prednom diele. Tento strih pôsobí veľmi elegantne a sofistikovane, hodí sa do pracovného prostredia ale využijete ich aj ako skvelé plážové šaty v sparnom lete.

Plisované midi šaty: Plisované midi šaty majú na sukni vertikálne záhyby, ktoré dodávajú šatám objem a pohyb. Tento strih je vhodný pre ženy, ktoré chcú zakryť širšie boky alebo stehná.

Asymetrické midi šaty: Midi šaty s asymetrickým strihom majú nerovnomernú dĺžku sukne, ktorá je na jednej strane kratšia ako na druhej. Tento strih pôsobí veľmi zaujímavo a nezvyčajne, hodí sa pre ženy, ktoré rady experimentujú so svojím štýlom.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Ako vybrať midi šaty podľa typu postavy

Pri výbere midi šiat je dôležité zohľadniť svoj typ postavy, aby ste zvolili strih a štýl, ktorý vám bude najlepšie lichotit. Tu je niekoľko naších odporúčaní pre rôzne typy postáv:

Postava typu presýpacie hodiny: Ženy s postavou v tvare presýpacích hodín majú výrazný pás, rovnomerne proporčné prsia a boky. Pre tento typ postavy sú vhodné midi šaty, ktoré zvýrazňujú pás, ako napríklad zavinovacie šaty alebo šaty s opaskom. Áčkový strih tiež lichotí tejto postave, pretože vyzdvihuje pás a zároveň vyvažuje boky.

Postava typu hruška: Ženy s postavou v tvare hrušky majú užšie ramená a výraznejšie boky a stehná. Pre tento typ postavy sú vhodné midi šaty s tmavším spodným dielom a svetlejším alebo vzorovaným vrchným dielom, ktoré opticky vyvažujú proporcie. Áčkový strih a plisované šaty tiež lichotia tejto postave, pretože zakrývajú širšie boky a stehná.

 

Postava typu obdĺžnik: Ženy s postavou v tvare obdĺžnika majú málo výrazný pás a rovnomerne proporčné prsia, pás a boky. Pre tento typ postavy sú vhodné midi šaty, ktoré vytvárajú ilúziu pása, ako napríklad šaty s opaskom, riasením alebo vertikálnymi pruhmi. Košeľové šaty a šaty s prestrihmi tiež pomáhajú vytvoriť krivky.

Postava typu jablko: Ženy s postavou v tvare jablka majú výraznejšie brucho a menej výrazný pás. Pre tento typ postavy sú vhodné midi šaty s voľnejším strihom v oblasti brucha, ako napríklad áčkový strih alebo empire strih. Šaty s vertikálnymi pruhmi alebo prestrihmi tiež pomáhajú opticky predĺžiť a zoštíhliť postavu.

Postava typu obrátený trojuholník: Ženy s postavou v tvare obráteného trojuholníka majú širšie ramená a užšie boky. Pre tento typ postavy sú vhodné midi šaty, ktoré vyrovnávajú proporcie, ako napríklad šaty s volánmi alebo riasením na sukni. Áčkový strih a plisované šaty tiež pomáhajú vyvážiť hornú časť tela.

Midi šaty v rôznych farbách a vzoroch

Midi šaty sú na trhu dostupné v širokej škále farebných prevedení a vzorov, ktoré vyhovujú rôznym štýlom a príležitostiam.

Kvetinové vzory sú klasickou voľbou pre midi šaty, najmä počas jarných a letných mesiacov. Môžu byť jemné a delikátne alebo výrazné a odvážne, v závislosti od štýlu šiat a príležitosti. Kvetinové midi šaty sú ideálne na svadby, záhradné párty alebo neformálne stretnutia.

Prúžkované vzory sú nadčasové a všestranné, vhodné na rôzne príležitosti. Zvislé prúžky opticky predlžujú a zoštíhľujú postavu, zatiaľ čo vodorovné prúžky dodávajú outfitu hravosť a dynamiku. Prúžkované midi šaty sú skvelou voľbou do práce, na neformálne stretnutia alebo na dovolenku.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Bodkované vzory dodávajú midi šatám hravý a retro nádych. Či už zvolíte drobné bodky alebo výrazné polka dots, tento vzor nikdy nevyjde z módy. Bodkované midi šaty sú vhodné na ležérne príležitosti, ako sú pikniky, prechádzky po meste alebo neformálne večere.

Geometrické vzory, ako sú kocky, trojuholníky alebo cikcaky dodávajú midi šatám moderný a štýlový vzhľad. Tieto vzory sú skvelou voľbou pre ženy, ktoré rady experimentujú so svojim štýlom a chcú vyniknúť v dave. Midi šaty s geometrickým vzorom sa hodia do práce, na umelecké podujatia alebo na večerné posedenia s priateľmi.

Abstraktné vzory sú umeleckým a jedinečným spôsobom, ako oživiť vaše midi šaty. Môžu obsahovať rôzne tvary, farby a textúry, ktoré vytvárajú zaujímavý a dynamický vzhľad. Midi šaty s abstraktným vzorom sú ideálne na umelecké vernisáže, večierky alebo iné príležitosti, kde chcete vyniknúť so svojím osobitým štýlom.

Doplnky ktoré podčiarknu midi šaty

Správne zvolené doplnky dokážu povýšiť vaše midi šaty na úplne novú úroveň a prispôsobiť ich rôznym príležitostiam. poďme sa spolu pozrieť, ako skombinovať midi šaty s doplnkami aby outfit vyzeral ucelene:

Šperky: K midi šatám sa hodia rôzne druhy šperkov, od jemných a delikátnych až po výrazné a odvážne kúsky. Ak máte šaty s výstrihom, zvýraznite ho náhrdelníkom alebo náušnicami. K jednoduchým šatám môžete zvoliť výraznejšie šperky, ako napríklad veľké náušnice alebo náramky. 

Opasky: Opasok je skvelým doplnkom k midi šatám, pretože dokáže zvýrazniť pás a dodať šatám tvar. Zvoľte opasok, ktorý sa hodí k farbe a štýlu vašich šiat - k elegantným šatám sa hodí tenký opasok, k ležérnym šatám môžete zvoliť širší opasok. Hrajte sa s rôznymi materiálmi, ako je koža, kov alebo textil.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Kabelky: Kabelka je nielen praktickým, ale aj štýlovým doplnkom k midi šatám. K elegantným šatám sa hodia malé listové kabelky alebo clutch kabelky, k ležérnym šatám zase väčšie tašky alebo crossbody kabelky. Farba kabelky môže ladiť s farbou šiat alebo môže byť kontrastná pre výraznejší efekt.

Topánky: Voľba topánok k midi šatám závisí od príležitosti a štýlu šiat. K elegantným šatám sa hodia lodičky alebo sandále na podpätku, k ležérnym šatám zase balerínky, espadrilky alebo tenisky. V chladnejšom počasí môžete zvoliť členkové topánky alebo čižmy. Nebojte sa experimentovať s farbami a materiálmi topánok.

Doplnky na hlavu: Doplnky na hlavu, ako sú klobúky, čelenky alebo šatky, dokážu dodať midi šatám šmrnc a osobitosť. Zvoľte doplnok, ktorý sa hodí k štýlu vašich šiat a k príležitosti - široký klobúk je vhodný na letnú párty, elegantný fascinátor na svadbu a šiltovka je ideálna ak chcete docieliť ležérny vzhľad.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

S čím nosiť midi šaty počas celého roka

Midi šaty sú všestranným kúskom oblečenia, ktorý možno nosiť počas celého roka. Stačí ich len vhodne skombinovať s doplnkami a vrstvami oblečenia podľa aktuálneho počasia a príležitosti. Tu je niekoľko tipov, ako nosiť midi šaty v každom ročnom období:

Jar:  Pri výbere midi šiat na jarné obdobie sú vhodné ľahké a priedušné materiály, ako sú bavlna, ľan, viskóza alebo hodváb. Tieto materiály umožňujú pokožke dýchať a zároveň udržujú príjemný pocit tepla. Vyhýbajte sa príliš ťažkým alebo hrubým materiálom, ktoré môžu byť v teplejšom počasí nepríjemné.

LetoV lete si vyberte midi šaty z ľahkých a priedušných materiálov, ako sú bavlna, ľan alebo hodváb. Kombinujte ich so sandálmi, espadrilkami alebo žabkami. Nezabudnite na slnečné okuliare a klobúk na ochranu pred slnkom.

JeseňKeď sa ochladí, vrstvite midi šaty s dlhým kardigánom, koženou bundou alebo trenčkotom. Obujte si členkové čižmy, kotníkové topánky alebo tenisky. Doplňte outfit šálom, alebo klobúkom v jesenných farbách.

Zima: V zime noste midi šaty s hrubým svetrom alebo rolákom. Pridajte pančuchy alebo legíny pre extra teplo. Obujte si vysoké čižmy alebo členkové topánky. Doplňte outfit kabátom, šálom a rukavicami pre štýlový zimný vzhľad.

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Midi šaty, ako voľba na rôzne príležitosti

Midi šaty sú všestranným kúskom oblečenia, ktorý je vhodný na rôzne príležitosti. Vďaka svojej univerzálnosti a elegancii si nájdu uplatnenie v mnohých situáciách. Či už sa chystáte do práce, na svadbu, oslavu alebo len tak na neformálne stretnutie, midi šaty sú vždy správnou voľbou.

S vhodnými doplnkami a topánkami môžete midi šaty prispôsobiť takmer každej situácii a vytvoriť si tak outfit, ktorý bude zodpovedať danej príležitosti. 

Poďme sa teda spoločne pozrieť na jednotlivé príležitosti a zistiť, ako môžete midi šaty využiť naplno vo svoj prospech.

Midi šaty do práce: Midi šaty sú skvelou voľbou do pracovného prostredia, pretože pôsobia profesionálne a sofistikovane. V tomto prípade zvoľte midi šaty v tlmených farbách, ako je čierna, námornícka modrá alebo sivá. Ideálnym strihom sú puzdrové midi šaty, ktoré sa dokonale hodia k saku s jednoradovým či dvojradovým zapínaním. Outfit doplňte lodičkami, alebo elegantnými topánkami na nízkom podpätku a jednoduchou kabelkou.

Midi šaty na svadbu: Či už ste hosť alebo družička, midi šaty sú vhodnou voľbou na takúto významnú udalosť. Zvoľte šaty v slávnostných farbách, ako je smotanová, ružová alebo pastelová modrá. Midi šaty na svadbu môžu byť zdobené čipkou, výšivkou alebo aplikáciami. Doplňte ich elegantnými sandálkami na podpätku a malou listovou kabelkou.

Midi šaty na oslavu: Midi šaty sú tiež vhodné na rôzne oslavy, ako sú narodeniny, výročia alebo večierky. V závislosti od typu oslavy môžete zvoliť šaty v žiarivých farbách alebo s trblietavými detailmi. Kombinujte ich s vysokými opätkami a výraznejšími šperkami.

Ležérne midi šaty: Midi šaty možno nosiť aj na neformálne stretnutia, ako sú obedy s priateľmi alebo prechádzky po meste. Zvoľte ležérnejšie strihy a materiály, ako sú bavlnené alebo ľanové šaty. Kombinujte ich s teniskami, sandálkami alebo espadrilkami a crossbody kabelkou.

Midi šaty na dovolenku: Midi šaty sú skvelou voľbou aj na dovolenku, pretože sú pohodlné a štýlové zároveň. Zvoľte ľahké vzdušné šaty v letných farbách a vzoroch. Kombinujte ich s plážovými sandálkami, slamákom a veľkou taškou.

Midi šaty sú skvelou investíciou do vášho šatníka, pretože ich nadčasový dizajn zaručuje, že budú v móde po mnoho sezón. S kvalitnými midi šatami vo svojom šatníku budete vždy pripravená vyraziť do sveta s eleganciou, pohodlím a sebavedomím.

Tak na čo ešte čakáte? Nájdite si svoje dokonalé midi šaty a objavte ich čaro a potenciál. S týmto všestranným a štýlovým kúskom oblečenia budete pripravená zvládnuť akúkoľvek výzvu a príležitosť, ktorá vás čaká. Pretože s midi šatami sa budete vždy cítiť a vyzerať skvelo, bez ohľadu na to, kam vás život zavedie.

Foto zdroj: pinterest.com

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Alila

Zaujímam sa o módu, trendy a všetko čo s tým súvisí. Rada prezentujem seba prostredníctvom módneho vyjadrenia.  Milujem nápadité doplnky, ktoré si aj sama vyrábam. Mojou snahou je radiť iným, aby si oblečenie vedeli užiť so štýlom a nadšením. 

Vyberáme z nášho blogu

 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Tipy a triky pre každú ženu: Ako nosiť mini šaty sebavedomo a so štýlom

V tomto článku vám ukážeme, že nosiť mini šaty s eleganciou a sebavedomím je možné pre každú ženu bez ohľadu na vek, postavu či príležitosť. Prezradíme vám tipy a triky, ako si vybrať tie správne mini šaty, ako ich skombinovať s vhodnými topánkami a doplnkami, a ako sa v nich cítiť maximálne pohodlne a sebavedomo či už v pracovnom prostrední, alebo na večernej párty.
 Midi šaty si získali srdcia mnohých žien, využite ich potenciál a zistite ako ich zakomponovať do svojho šatníka

Buďte ako popoluška. Naučte sa ako nosiť maxi šaty, aby váš outfit vyzeral dokonale

V tomto článku sa spoločne ponoríme do sveta maxi šiat a prezradíme si tie najlepšie triky, ako z nich vyčarovať dokonalý outfit na akúkoľvek príležitosť. Či už sa chystáte na letnú prechádzku pri mori, romantickú večeru vo dvojici alebo na svadbu svojej najlepšej kamarátky, s našimi radami budete v maxi šatách vyzerať vždy neodolateľne. Pripravte sa na malú módnu revolúciu vo vašom šatníku a objavte čaro týchto nadčasových kúskov.