5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

Leto sa nezadržateľne blíži a s ním prichádza aj čas vyťahovať z našich šatníkov tie najkrajšie kúsky. A viete, čo by tento rok rozhodne nemalo chýbať v šatníku žiadnej z vás? Áno, tušíte správne - je to dlhá letná sukňa!

Tento univerzálny a neodolateľný kúsok oblečenia dokáže z každej z nás vyčarovať bohyňu leta. Či už sa chystáte na romantickú prechádzku pri západe slnka, na stretnutie s priateľkami v meste alebo len tak výjsť si z deťmi na výlet do parku, dlhá letná sukňa je vždy tou správnou voľbou.

Ale pozor, nie je sukňa ako sukňa! Pri výbere tej pravej musíme myslieť na niekoľko dôležitých faktorov. Nebojte sa, v tomto článku sa spoločne pozrieme na to, ako si vybrať dlhú letnú sukňu, ktorá perfektne podčiarkne váš osobný štýl a zároveň vám poskytne pohodlie počas horúcich letných dní.

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

1. tip: Vyberajte dlhú letnú sukňu, ktorá odzrkadľuje váš štýl

Predtým, ako sa vrhneme na nákupy a začneme skúšať všetky tie nádherné dlhé letné sukne, je dôležité zamyslieť sa nad naším vlastným štýlom. Každá z nás je jedinečná a má svoj osobitý vkus, ktorý sa odráža v našom obliekaní.

Zamyslite sa nad tým, aké kúsky oblečenia vás najviac priťahujú. Ste skôr romantická duša, ktorá miluje jemné pastelové farby a vzdušné materiály? Alebo ste skôr odvážna módna ikona, ktorá rada experimentuje s výraznými vzormi a nezvyčajnými strihmi?

Inšpiráciu môžete hľadať aj u svojich obľúbených módnych influenceriek alebo v aktuálnych trendoch. Nebojte sa však ísť proti prúdu a vybrať si sukňu, ktorá vyjadruje vašu osobnosť, aj keď práve nie je na výslní módnych trendov.

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

2. tip: Venujte pozornosť výberu správnej dĺžky letnej sukne

Keď už máme jasno v tom, aký je váš osobný štýl, je čas zamyslieť sa nad dĺžkou našej vysnívanej letnej sukne. Dĺžka sukne dokáže divy s našimi proporciami a celkovým dojmom, ktorý chceme dosiahnuť.

Pre tie z vás, ktoré túžia po elegancii a univerzálnosti, sú maxi sukne tou pravou voľbou. Tieto dlhé sukne siahajúce až po členky pôsobia sofistikovane a hodia sa takmer na každú príležitosť. Či už ich skombinujete s jednoduchým topom na bežný deň alebo s blúzkou a šperkami na večerné posedenie, vždy budete vyzerať úchvatne.

Ak hľadáte niečo praktickejšie a všestrannejšie, midi sukne sú pre vás ako stvorené. Ich dĺžka siaha zhruba do polovice lýtok, vďaka čomu sú pohodlné a zároveň štýlové. Midi sukne sú skvelou voľbou do práce, na nákupy aj na neformálne stretnutia s priateľmi.

Pre odvážnejšie dámy sú tu asymetrické sukne, ktoré pútajú pozornosť svojím netradičným strihom. Tieto sukne majú rozdielnu dĺžku na prednej a zadnej strane alebo majú zaujímavé vlnené strihy. Asymetrické sukne dodajú vášmu outfitu šmrnc a zaručene sa stanete neprehliadnuteľnou kráľovnou leta.

Nezabudnite však, že pri výbere dĺžky je dôležité zohľadniť aj váš typ postavy a výšku. Nižšie ženy môžu opticky predĺžiť svoje nohy midi alebo maxi sukňou, zatiaľ čo vyššie ženy môžu pokojne siahnuť aj po kratších asymetrických strihoch.

3. tip: Aké materiály a vzory sú ideálne na dlhú letnú sukňu

Keď už máme vybratú ideálnu dĺžku vašej letnej sukne, je čas zamyslieť sa nad materiálmi a vzormi. Práve tieto dva aspekty dokážu z obyčajnej sukne vyčarovať neodolateľný kúsok, ktorý si zamilujete.

Počas horúcich letných dní je dôležité vyberať ľahké a vzdušné materiály, ktoré vám poskytnú pohodlie a komfort. Prírodné materiály ako bavlna, ľan či hodváb sú skvelou voľbou. Tieto materiály umožňujú pokožke dýchať a zároveň pôsobia luxusne a elegantne.

Ak chcete dodať svojmu outfitu hravosť a šarm, nebojte sa siahnuť po sukniach s rôznymi vzormi. Kvetinové potlače sú nestarnúcou klasikou letných sukní. Od drobných kvietkov až po veľké botanické vzory, každá si nájde ten svoj dokonalý kúsok. Geometrické vzory zase dodajú vášmu looku moderný a svieži nádych.

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

Pri výbere vzorov je dôležité zohľadniť aj príležitosť, na ktorú sa sukňu chystáte obliecť. Na bežné nosenie sú skvelé jemnejšie a decentnejšie vzory, zatiaľ čo na večerné posedenie môžete pokojne zvoliť výraznejšie a odvážnejšie potlače.

Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne materiály a vzory. Napríklad ľanová sukňa s jemným kvetinovým vzorom môže byť tým pravým kúskom pre romantickú letnú prechádzku. Hodvábna sukňa s geometrickým vzorom zase dodá vášmu outfitu eleganciu a štýl na večerné posedenie s priateľmi.

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

4. tip: S čím kombinovať dlhú letnú sukňu

Keď už máme vybratú vašu dokonalú dlhú letnú sukňu, je čas zamyslieť sa nad tým, ako ju skombinovať s ďalšími kúskami oblečenia a doplnkami. Správne zvolené kombinácie a doplnky dokážu z obyčajného outfitu vyčarovať skutočne nezabudnuteľný a štýlový look.

Začnime výberom správneho topu k našej dlhej sukni. Ak chcete dosiahnuť ležérny a uvoľnený vzhľad, siahnite po jednoduchých bavlnených tričkách alebo tielkach. Tie sú skvelou voľbou na bežné letné dni. Pre elegantnejší outfit zvoľte blúzku z jemných materiálov, napríklad z hodvábu alebo šifónu. Romantické volánikové blúzky alebo crop topy sú tiež skvelou voľbou na letné dni. Počas letných večerov outfit doplňte svetrom alebo rifľovou bundou ak chcete dosiahnúť ležérny vzhľad. Pre profesionálnejšie vyzerajúci outfit siahnite po saku.

Doplnky sú neoddeliteľnou súčasťou každého outfitu a pri dlhých letných sukniach to platí dvojnásobne. Správne zvolené šperky dokážu váš look povýšiť na novú úroveň. Dlhé náušnice alebo výrazné náhrdelníky sú skvelou voľbou na večerné príležitosti, zatiaľ čo jemnejšie kúsky sa hodia na bežné nosenie.

Nezabudnite ani na opasky, ktoré nielen že zvýraznia váš pás, ale dodajú outfitu zaujímavý detail.

Kabelka je ďalším dôležitým doplnkom, ktorý by ste pri svojom outfite nemali zanedbať. K dlhým letným sukniam sa hodia najmä pletené tašky, slamené kabelky alebo ľahké plátené kabelky. Vyberte si kabelku, ktorá sa hodí k vášmu osobnému štýlu a zároveň poskytne dostatok priestoru pre všetky vaše letné nevyhnutnosti.

A nakoniec, nezabudnite na obuv! K dlhým sukniam sa hodia sandále na nízkej alebo vysokej platforme, espadrilky alebo ležérne tenisky. Nič nepokazíte ani remienkovými sandálkami či štýlovými koženými šľapkami ktoré podčiarknu uvoľnený look. Pri výbere obuvi zohľadnite príležitosť a svoj osobný komfort. Pamätajte, že v lete je dôležité, aby sa vaše nohy cítili pohodlne a mohli dýchať.

Nebojte sa hrať sa s farbami a vzormi aj pri výbere doplnkov. Farebné sandále alebo výrazná kabelka môžu byť tým pravým oživením pre váš outfit. Experimentujte, kombinujte a hlavne sa bavte módou. S dlhou letnou sukňou a správne zvolenými doplnkami sa stanete

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

5 tip: Výber dlhej sukne podľa typu postavy

Pri výbere dlhej letnej sukne je dôležité myslieť aj na našu postavu. Každá z nás je jedinečná a krásna svojím vlastným spôsobom. S trochou trikov a tipov však môžeme nájsť sukňu, ktorá lichotivo zvýrazní naše prednosti a zároveň zakryje prípadné nedokonalosti.

Pre štíhle ženy sú dlhé sukne priam stvorené. Ak patríte k ženám so štíhlou postavou nebojte sa experimentovať s rôznymi strihmi a materiálmi. Plisované sukne alebo sukne s vysokým pásom krásne zvýraznia váš pás a dodajú postave ženské krivky. Vyskúšajte tiež sukne s rozparkami, ktoré opticky predĺžia vaše nohy a dodajú outfitu šmrnc.

Ak máte postavu v tvare hrušky s plnšími bokmi a stehnami, zvoľte sukne, ktoré sú v oblasti pása priliehavé a smerom nadol rozširujú. A-čkové strihy alebo sukne s vysokým rozparkom sú pre vás ideálne. Vyhýbajte sa príliš stiahnutým a úzkym sukniam, ktoré by mohli nelichotivo zvýrazniť vaše krivky. Naopak, voľte ľahké a splývavé materiály, ktoré zakryjú problematické partie.

Pre ženy s postavu v tvare jablka, ktoré majú plnšie bruško, sú ako stvorené sukne s vysokým pásom. Tie opticky predĺžia vaše nohy a zakryjú oblasť bruška. Zvoľte sukne s voľnejším strihom v oblasti pása a bokov, ktoré nebudú príliš obopínať postavu. Vyhýbajte sa sukniam s vodorovnými pruhmi alebo veľkými vzormi v oblasti bruška, ktoré by mohli opticky pridať objem.

Nízke ženy by mali staviť na maxi sukne, ktoré opticky predĺžia postavu. Zvoľte jednofarebné sukne alebo sukne s vertikálnymi pruhmi, ktoré vás opticky predĺžia. Vyhnite sa sukniam s vodorovnými pruhmi alebo veľkými vzormi, ktoré by vašu postavu opticky skrátili. Nezabudnite na správnu dĺžku - sukňa by mala siahať tesne nad zem, aby ste pôsobili vyššie.

Vysoké ženy majú výhodu, že si môžu dovoliť takmer akúkoľvek dĺžku sukne. Maxi sukne pôsobia na vysokých ženách elegantne a sofistikovane, midi sukne zase dodajú postave ženské krivky. Nebojte sa experimentovať s rôznymi strihmi, materiálmi a vzormi. Ste šťastné majiteľky dlhých nôh, tak ich smelo ukážte svetu!

Dlhá letná sukňa je skvelým základom pre váš letný šatník, ktorý vám poskytne nekonečné možnosti kombinovania a vyjadrenia vašej osobnosti.

Tak smelo na nákupy, milé dámy! S novými vedomosťami a tipmi, ktoré ste získali z tohto článku, ste pripravené nájsť si svoju vysnívanú dlhú letnú sukňu. Užite si letné dni plné slnka, pohody a štýlových outfitov.

Foto zdroj: pinterest.com

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

Alila

Zaujímam sa o módu, trendy a všetko čo s tým súvisí. Rada prezentujem seba prostredníctvom módneho vyjadrenia.  Milujem nápadité doplnky, ktoré si aj sama vyrábam. Mojou snahou je radiť iným, aby si oblečenie vedeli užiť so štýlom a nadšením. 

Vyberáme z nášho blogu

5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

Áčková sukňa: Módne triky, ktoré by ste pri jej nosení rozhodne mali poznať

Predstavte si, že by ste mali v rukách čarovnú paličku, ktorá by dokázala premeniť každý váš outfit na dokonalý módny skvost.  Volá sa áčková sukňa a je to skutočná superhrdinka medzi ostatnými kúskami oblečenia. Rozhodli sme sa podeliť sa s vami o svoje overené módne triky, vďaka ktorým z tejto sukne vyťažíte maximum a stanete sa neprehliadnuteľnou hviezdou, nech vás deň zavedie kamkoľvek.   
5 skvelých tipov: Ako si vybrať tú pravú dlhú letnú sukňu podľa vášho štýlu

Užite si štýlový vzhľad: Naučte sa ako zladiť plisovanú sukňu a tričko s potlačou

Zistite spolu s nami ako zladiť plisovanú sukňu s tričkom s potlačou. Táto kombinácia je dokonalým príkladom, ako môžete spojiť pohodlie s eleganciou a pridať trochu hravosti do vášho každodenného outfitu. Poďme spolu objaviť, ako tento trend adaptovať na rôzne situácie a ako ho môžete využiť na vyjadrenie svojej osobnosti!