Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Aj keď sa to nezdá leto sa nezadržateľne blíži s ním prichádza aj čas osviežiť svoj šatník o kúsky, ktoré vám spríjemnia horúce dni. A viete, čo by tento rok rozhodne nemalo chýbať medzi vašimi letnými outfitmi? Široké nohavice! Tento trend sa vracia na výslnie módneho sveta a my vám prezradíme, prečo sa do nich tento rok zamilujete aj vy.

Predstavte si, ako sa prechádzate po promenáde pri mori alebo si vychutnávate kávu s priateľkami v meste a pritom sa cítite pohodlne a sebavedomo vo svojich nových širokých nohaviciach. Sú ako letný vánok, ktorý vás pohladí po nohách a dodá vášmu looku šmrnc a eleganciu zároveň.

Ale pozor, široké nohavice nie sú len tak hocijaký trend. Skrývajú v sebe množstvo benefitov, vďaka ktorým sa stanú vaším nenahraditeľným spoločníkom počas celého leta. Chcete vedieť, aké široké nohavice si zaobstarať a ako ich nosiť, aby ste vyzerali a cítili sa fantasticky? Tak čítajte ďalej a dozviete sa všetko podstatné o letnom trende, ktorý si jednoducho zamilujete!

Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Prečo sú široké nohavice must-have kúskom dámskeho letného šatníka

Široké nohavice sa stávajú neodmysliteľnou súčasťou letného šatníka každej štýlovej ženy, a to hneď z niekoľkých dôvodov:

Pohodlie a priedušnosť v horúcich dňoch

Keď teploty stúpajú, posledné, po čom túžite, je cítiť sa vo svojom oblečení stiesnene a spotene. Široké nohavice vám poskytnú toľko potrebnú voľnosť a komfort vďaka svojmu vzdušnému strihu. Ľahké materiály ako ľan či bavlna umožňujú pokožke dýchať a udržujú vás v príjemnom chlade aj počas tých najhorúcejších dní.

Univerzálnosť a možnosť kombinovania

Jednou z najväčších výhod širokých nohavíc je ich všestrannosť. Môžete ich nosiť ku crop-topu na pláž, kombinovať s elegantným sakom do práce alebo si ich obliecť s hodvábnou blúzkou na večeru s priateľmi. Široké nohavice sa hodia takmer ku každej príležitosti a ľahko ich zladíte s rôznymi vrchnými dielmi vo vašom šatníku od mikín až po kožené bundy.

Lichotivosť pre rôzne typy postáv

Bez ohľadu na to, či ste vysoká alebo nízka, štíhla alebo s krivkami, široké nohavice vám pristanú. Opticky predĺžia a zoštíhlia nohy, zakryjú prípadné nedokonalosti a vyzdvihnú vaše prednosti. S vysokým pásom a dĺžkou siahajúcou po členky vytvárajú široké nohavice veľmi lichotivú siluetu, v ktorej sa budete cítiť atraktívne a sebavedomo.

Materiály vhodné na letné široké nohavice

Keď sa rozhodnete investovať do širokých letných nohavíc, výber správneho materiálu je kľúčový. Chcete predsa, aby ste sa vo svojich nových nohaviciach cítili skvele a aby vám vydržali čo najdlhšie. Poďme sa teda spoločne pozrieť na najlepšie tkaniny, ktoré by ste mali pri nákupe širokých nohavíc vyhľadávať.

Prvou voľbou by mal byť jednoznačne ľan. Tento prírodný materiál je ako stvorený pre horúce letné dni. Ľanové široké nohavice vám poskytnú maximálne pohodlie a priedušnosť, vďaka čomu sa budete cítiť sviežo aj pri vysokých teplotách. Ľan má navyše tú výhodu, že sa s každým praním stáva mäkším a poddajnejším, takže vaše nohavice budú časom ešte príjemnejšie na nosenie.

Ďalším skvelým materiálom je bavlna. Bavlnené široké nohavice sú jemné na dotyk, dobre absorbujú vlhkosť a umožňujú pokožke dýchať. Či už si vyberiete 100% bavlnu alebo jej zmes s inými vláknami, určite nešliapnete vedľa.

Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Tip: Ak chcete predísť krčeniu, hľadajte bavlnené nohavice s prímesou elastanu, ktorý im dodá potrebnú pružnosť a tvarovú stálosť.

V neposlednom rade stojí za zmienku aj viskóza. Tento materiál vyrobený z celulózy je neuveriteľne mäkký, splývavý a príjemný na nosenie. Viskózové široké nohavice krásne kopírujú línie tela a dodávajú outfitu nádych elegancie. Majte však na pamäti, že viskóza môže byť náchylnejšia na krčenie, preto je dôležité riadiť sa pokynmi na ošetrovanie uvedenými na štítku.

Okrem týchto troch hlavných materiálov môžete naraziť aj na široké nohavice vyrobené z hodvábu, tencelu či rôznych zmesových tkanín. Vždy sa riaďte predovšetkým svojím pohodlím a osobným štýlom. Nezabudnite tiež, že prírodné materiály sú v lete tou najlepšou voľbou, pretože sú priedušné, príjemné na dotyk a dokážu regulovať telesnú teplotu. S kvalitnými širokými nohavicami z týchto materiálov sa budete cítiť úžasne po celý deň!

Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Strihy a dĺžky širokých letných nohavíc

Široké letné nohavice prichádzajú v rôznych strihoch a dĺžkach, takže si môžete vybrať presne taký model, ktorý lichotí vašej postave a zodpovedá vášmu osobnému štýlu. Poďme sa spoločne pozrieť na najobľúbenejšie varianty, z ktorých si tento rok môžete vyberať.

Prvým typom sú culotte nohavice pod kolená. Tieto široké nohavice siahajú spravidla do polovice lýtok a skvele vyzerajú na ženách s dlhšími nohami. Culotte nohavice opticky predlžujú siluetu a pôsobia veľmi elegantne. Sú perfektné do práce v kombinácii so sakom a lodičkami, ale rovnako dobre vyniknú aj s ležérnym tričkom a sandálmi na víkendovú prechádzku mestom.

Ak hľadáte niečo extra pohodlné a vzdušné, dlhé palazzo nohavice sú pre vás to pravé. Tieto široké nohavice siahajú až po členky a často majú vysoký pás, ktorý krásne zvýrazní váš driek alebo viazanie v páse ktoré zasa zabezpečí že si šírku nohavíc v páse viete krásne prispôsobiť. Palazzo nohavice sa hodia skôr na neformálne príležitosti a dovolenku. Kombinujte ich s crop-topom alebo jednoduchým tielkom a šľapkami na platforme pre dokonalý letný outfit.

Vzory a farby širokých nohavíc, ktoré budú hitom nadchádzajúcej letnej sezóny

Tento rok sa v oblasti širokých letných nohavíc môžete tešiť na pestrú paletu vzorov a farieb. Či už ste fanúšičkou výrazných potlačí alebo uprednostňujete decentnejšie prevedenie, v aktuálnych trendoch si zaručene nájdete to svoje. Poďme sa spoločne pozrieť na to, aké vzory a farby by nemali chýbať vo vašom letnom šatníku.

Zvieracie a kvetinové potlače sú hitom tejto sezóny. Široké nohavice s leopardím vzorom alebo tropickými kvetmi dodajú vášmu outfitu šmrnc a letnú atmosféru. Nebojte sa siahnuť po výraznejších kombináciách, ktoré na seba strhávajú pozornosť. Ak ste skôr minimalistka, zvoľte jemnejšie prevedenie týchto vzorov v tlmenejších farbách.

Pastelové a neutrálne odtiene sú stávkou na istotu. Široké nohavice v jemnej ružovej, mätovej, béžovej farbe pôsobia sviežo a žensky. Tieto odtiene sa hodia ako na deň, tak aj na večer a ľahko ich skombinujete s inými kúskami vo vašom šatníku. Ak máte rada minimalistický štýl, tieto farby sú pre vás ako stvorené.

Pre odvážnejšie dámy sú tu výrazné letné farby. Sýto žltá, oranžová, fuchsiová alebo tyrkysová - to sú odtiene, ktoré rozžiaria váš letný outfit. Široké nohavice v týchto farbách sú ako stvorené na dovolenku pri mori alebo na letnú párty s priateľmi. Kombinujte ich s jednoduchým bielym topom alebo tielkom a nechajte vyniknúť ich žiarivosť.

Okrem týchto trendových vzorov a farieb nezabúdajte ani na nadčasovú klasiku. Široké nohavice v čiernej, bielej alebo námorníckej modrej sú investíciou do budúcnosti. Hodia sa na rôzne príležitosti a ľahko ich skombinujete s pestrofarebným vrchným dielom. Vďaka svojej univerzálnosti sa stanú základným kúskom vášho letného šatníka, po ktorom budete siahať znova a znova.

Tipy, ako kombinovať široké nohavice

Široké nohavice na leto sú skutočným multifunkčným kúskom, ktorý sa dá nosiť na rôzne spôsoby. Od pracovných stretnutí až po leňošenie na pláži - s trochou kreativity vytvoríte outfit vhodný na každú príležitosť. Tu je niekoľko tipov, ako kombinovať široké nohavice a vyzerať pritom vždy štýlovo.

Do pracovného prostredia, alebo na formálnejšie udalosti skombinujte široké nohavice s elegantným sakom a lodičkami. Zvoľte nohavice v neutrálnych farbách ako čierna, biela alebo béžová a doplňte ich jemne vzorovaným topom alebo hodvábnou blúzkou. Tento look pôsobí profesionálne a zároveň moderne. Nezabudnite na decentné doplnky ako náušnice alebo náhrdelník, ktoré celý outfit zjemnia.

Počas voľných dní stavte na pohodlie a ležérnosť. Široké nohavice sa skvele hodia k jednoduchým tričkám, crop-topom alebo ľahkým blúzkam. Ak sa chystáte na pláž, zvoľte vzdušné bavlnené nohavice s pútavým vzorom a doplňte ich jednoduchým topom a sandálmi. Na prechádzku mestom sa zase hodia dlhšie palazzo nohavice v kombinácii s neformálnym tričkom a teniskami. Nezabudnite na slnečné okuliare a klobúk pre dokonalý letný vzhľad.

Čo sa týka obuvi, široké nohavice sa dajú nosiť takmer so všetkým. Lodičky alebo sandále na podpätku opticky predĺžia postavu a dodajú outfitu na elegancii. Na bežné nosenie sú pohodlnou voľbou balerínky, espadrilky alebo ploché sandále. Ak máte rada športový štýl, pokojne obujte k širokým nohaviciam tenisky alebo slip-on topánky. Dôležité je, aby ste sa vo svojej obuvi cítili pohodlne a sebavedomo.

Doplnky hrajú pri kombinovaní širokých nohavíc dôležitú úlohu. Veľká plážová taška alebo kabelka cez plece sa hodia k ležérnym outfitom, zatiaľ čo elegantná listová kabelka skompletizuje formálnejší look. Nezabudnite ani na šperky - jemné retiazky, náramky alebo veľké náušnice môžu váš outfit príjemne oživiť. Nebojte sa hrať s rôznymi doplnkami a vytvárať zaujímavé kombinácie.

Foto zdroj: pinterest.com

Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Alila

Zaujímam sa o módu, trendy a všetko čo s tým súvisí. Rada prezentujem seba prostredníctvom módneho vyjadrenia.  Milujem nápadité doplnky, ktoré si aj sama vyrábam. Mojou snahou je radiť iným, aby si oblečenie vedeli užiť so štýlom a nadšením. 

Vyberáme z nášho blogu

Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Veľký prehľad strihov dámskych riflí: Aké druhy dámskych džínsov poznáme?

Pripravili sme pre vás prehľadný článok, v ktorom sa spoločne pozrieme na najobľúbenejšie a najčastejšie strihy dámskych riflí. Od klasických skinny jeans, cez pohodlné boyfriend strihy, až po trendy mom jeans či retro flared jeans. Či už hľadáte rifľe na bežné nosenie, do práce alebo na večer vonku, verím, že po prečítaní tohto článku budete mať jasnejšiu predstavu o tom, aké strihy vám pristanú a lichotia vašej postave. Poďme spolu objaviť ich rozmanitosť.
Široké nohavice, najtrendovejší kúsok, ktorý rozhodne musíte mať vo svojom šatníku

Čo sú culotte nohavice a ako ich správne zakomponovať do vášho šatníka

Ak patríte k milovníkom módy určite vášmu oku neunikli jedny z najuniverzálnejších a najštýlovejších nohavíc, ktoré by si mali nájsť svoje miesto v každom šatníku – dnes bude reč o culotte nohaviciach. Možno ste o nich už počuli, alebo dokonca máte šťastie a vlastníte ich, ale viete, čo presne culotte nohavice sú a prečo si zaslúžia vašu pozornosť?  Poďme spolu objaviť, ako culotte nohavice osviežia váš šatník a ako ich môžete nosiť s dôverou a štýlom.