Trendy dámske komplety: Ako vyzerať štýlovo a cítiť sa pohodlne

Viete, čo je v modernej móde absolútnou nevyhnutnosťou? Dámske komplety! Či už sa chystáte do práce, na rande alebo len tak posedieť s kamarátkami, štýlový komplet dokáže vyčariť úsmev na tvári a dodať vám potrebnú dávku sebavedomia. A to všetko bez toho, aby ste museli dlho rozmýšľať nad tým, čo si obliecť.

V dnešnom článku sa spoločne ponoríme do sveta trendových dámskych kompletov a prezradíme vám, ako v nich vyzerať fantasticky a cítiť sa pohodlne zároveň. Pripravte sa na poriadnu dávku inšpirácie, pretože sme pre vás pripravili prehľad tých najhorúcejších trendov sezóny!

Či už ste fanúšičkou oversized sák, pastelových odtieňov alebo zvieracích vzorov, máme pre vás skvelé správy - toto všetko je IN! Okrem toho sa pozrieme aj na rôzne strihy, materiály a doplnky, s ktorými váš outfit povýšite na novú úroveň.

Tak čo, ste pripravené objaviť čaro dámskych kompletov a vystúpiť z davu? Poďme na to!

Čím sa vyznačujú dámske komplety

damsky komplet

Dámske komplety sú dvojdielne alebo trojdielne outfity, ktoré sa skladajú z vrchného dielu (sako, blejzer alebo kabátik) a spodného dielu (nohavice, sukňa alebo šortky). Niekedy môžu obsahovať aj tretí diel, ako napríklad vestu alebo top. Hlavnou črtou dámskych kompletov je, že jednotlivé diely sú zladené farbou, vzorom alebo materiálom, čím vytvárajú jednotný a štýlový vzhľad.

Dámske komplety sú obľúbenou voľbou na rôzne príležitosti, od pracovných stretnutí cez spoločenské udalosti až po voľnočasové aktivity. Ich všestrannosť spočíva v tom, že pôsobia elegantne a sofistikovane, ale zároveň poskytujú pohodlie a variabilitu.

Medzi výhody dámskych kompletov patrí:

Jednoduchosť - s dámskym kompletom odpadá starosť s kombinovaním jednotlivých kúskov oblečenia, keďže sú už zladené.

Univerzálnosť - komplety možno nosiť v rôznych prostrediach a na rôzne príležitosti, od formálnych až po neformálne.

Variabilita - vrchné a spodné diely sa dajú kombinovať aj s inými kúskami oblečenia, čím sa vytvára ešte viac možností na styling.

Elegancia - dámske komplety dodávajú outfitu nádych elegancie a profesionality.

Módne strihy ktoré môžete vidieť aj na dámskych kompletoch

damske komplety

Ak sa chceme baviť o trendových dámskych kompletoch musíme sa pozrieť na aktuálne trendy strihy vo všeobecnosti. Nakoľko tieto dve veci spolu viac ako úzko súvisia. 

Oversize saká

Zabudnite na tesné a priliehavé strihy - tento rok sa nosí voľnosť a pohodlie! Oversize saká a blejzre dodajú vášmu outfitu nádych ležérnosti a štýlu zároveň. Komplety s úzkymi nohavicami alebo kratšou sukňou, sú skvelé ak chcete vyvážiť proporcie a vytvoriť lichotivú siluetu.  Ak chcete docieliť trendy kombináciu siahnite po kompletoch so širokými nohavicami vďaka čomu budete vyzerať uvoľnene a sviežo.

Skrátené nohavice a bermuda šortky

Keď sa počasie začne otepľovať, je čas vytiahnuť skrátené nohavice a bermuda šortky. Tieto kúsky sú nielen pohodlné, ale aj neuveriteľne štýlové. Komplety obsahujúce krátke nohavice a ľahkú blúzku či crop top skvelo vyniknú s vysokými podpätkami. Touto kombináciuou získate elegantný a zároveň hravý look. 

Vysoký pás a paperbag štýl

Vysoký pás je skvelým spôsobom, ako zdôrazniť váš pás a vytvoriť ženskú siluetu. Paperbag štýl, ktorý sa vyznačuje zriaseným pásom a opaskom, je obzvlášť lichotivý pre rôzne typy postáv. Skúste paperbag nohavice alebo sukňu skombinovať s priliehavým topom a lodičkami a vytvoriť tak sofistikovaný outfit.

Voľné a splývavé strihy

Voľné a splývavé strihy sú nielen pohodlné, ale aj neuveriteľne elegantné. Či už si vyberiete široké nohavice alebo vlajúcu sukňu, tieto kúsky vám dodajú nádych ľahkosti a mobility. Kombinujte ich s jednoduchým topom a minimalistickými doplnkami pre čistý a nadčasový vzhľad.

Komplety v týchto farbách rozhodne musíte mať

damske komplety

Teraz, keď sme si povedali o trendových strihoch, poďme sa pozrieť na paletu farieb a vzorov, ktoré túto sezónu kraľujú módnym mólam!

Jemné a ženské pastelové farby sú hitom tejto sezóny. Od nežnej ružovej cez mätu až po svetlú levanduľu - tieto odtiene dodajú vášmu outfitu nádych romantiky a nehy. Skombinujte pastelový komplet s bielymi teniskami vďaka čomu budete pôsobiť svieťo a mlado, alebo s béžovými sandálmi pre elegantnejší nádych.

Na opačnom konci farebného spektra sa nachádzajú odvážne a výrazné neónové farby. Žiarivá ružová, svietiaca zelená či jasná oranžová - tieto farby rozhodne pritiahnu pozornosť! Ak sa obávate, že neónový komplet bude príliš výrazný, skúste ho skombinovať s neutrálnymi doplnkami v čiernej, bielej alebo béžovej farbe.

Či už preferujete romantické kvetinové potlače, geometrické vzory alebo odvážne zvieracie motívy, rôzne vzory sú skvelým spôsobom, ako oživiť váš outfit. Pri kombinovaní vzorov platí pravidlo: menej je niekedy viac. Skúste skombinovať vzorovaný komplet s jednofarebným topom alebo doplnkami, aby ste predišli vzorovanému preťaženiu.

Monochromatické outfity, teda looky ladené v jednej farbe od hlavy až po päty, sú nielen elegantné, ale aj vizuálne predlžujú postavu. Vyskúšajte komplet v odtieňoch modrej, zelenej alebo hnedej a doplňte ho doplnkami v rovnakom farebnom prevedení. Výsledkom bude sofistikovaný a nadčasový outfit, ktorý si zamilujete.

Materiál dôležitý prvok dámskeho kompletu

damske komplety

Poslednou, ale rozhodne nie menej dôležitou súčasťou trendových dámskych kompletov sú materiály a textúry v ktorých sú dostupné. Správne zvolené materiály nielen ovplyvnia vzhľad vášho outfitu, ale aj to, ako sa v ňom budete cítiť po celý deň.

Keď je počasie premenlivé alebo slnko ešte poriadne nehreje, je čas vytiahnuť komplety z teplejších materiálov, ako sú tvíd alebo vlna. Tieto tkaniny nielen skvele vyzerajú, ale aj účinne zahrejú. Tvídový komplet v teplejších farbách, ako je horčicová alebo tehlová, je perfektnou voľbou na pracovné stretnutia či neformálne posedenia. V jarných mesiacoch môžete voliť ružový či bledomodrý komplet ktorý krásne podporí vašu siluetu aj vašu náladu. 

Počas horúcich letných dní siahnite po ľahkých a priedušných materiáloch, ako sú ľan, bavlna alebo viskóza. Tieto tkaniny umožňujú pokožke dýchať a udržujú vás v príjemnom chlade aj počas tých najteplejších dní. Ľanový komplet v svetlých farbách je skvelou voľbou na letné prechádzky po meste či posedenie s priateľmi.

Na slávnostnejšie udalosti siahnite po luxusných materiáloch, ako sú zamat alebo hodváb. Tieto tkaniny dodajú vášmu outfitu nádych elegancie a sofistikovanosti. Zamatový komplet v hlbokej zelenej alebo modrej farbe je ako stvorený na večerné posedenie pri víne, zatiaľ čo hodvábny komplet v pastelových tónoch sa skvele hodí na svadby či iné formálne udalosti.

Vrstvenie a kombinovanie kompletov

damske komplety

Vrstvenie a kombinovanie dámskych kompletov je skvelým spôsobom, ako vytvoriť zaujímavé a štýlové outfity vhodné na rôzne príležitosti s prihliadnutím na počasie. S trochou kreativity môžete z jednoduchého kompletu vyčarovať množstvo rôznorodých lookov.

Jednoduchým spôsobom, ako oživiť váš komplet, je vrstvenie s rôznymi typmi vrchných dielov. Skúste si pod sako obliecť jednofarebné tričko alebo rolák. Získate tak ležérny, ale štýlový vzhľad. Pre formálnejšie príležitosti zvoľte košeľu v klasických farbách ako biela alebo svetlomodrá. Vrstvením dokážete outfit prispôsobiť počasiu a vytvoriť zaujímavú hru textúr a farieb.

Dámsky komplet nemusíte nosiť vždy len s pôvodnými nohavicami či sukňou. Skúste sako skombinovať s obľúbenými džínsami alebo voľnými nohavicami, vytvoríte tak nový ale napriek tomu elegantný outfit. Tento štýl je skvelý pre voľnočasové aktivity alebo neformálne stretnutia s priateľmi. Nezabudnite zvoliť vhodné doplnky, ako napríklad tenisky alebo masívnejšie mokasíny, pre dokončenie looku.

Keď sa počasie ochladí, vrstvenie s vestou alebo kabátom môže váš komplet posunúť na novú úroveň. Zvoľte vestu v kontrastnej farbe alebo vzore na oživenie outfitu, alebo siahnite po dlhom kabáte v neutrálnom odtieni. Tieto vrstvy nielen zahrejú, ale aj dodajú vášmu looku hĺbku a textúru.

Doplnky ktoré oživia dámske komplety

damske komplety

Doplnky a obuv sú neoddeliteľnou súčasťou každého outfitu, a pri dámskych kompletoch to platí dvojnásobne. Správne zvolené doplnky dokážu pozdvihnúť aj ten najjednoduchší komplet a dodať mu šmrnc a osobitosť. Poďme sa teda pozrieť na to, aké doplnky a obuv skvele ladia s dámskymi kompletmi.

Statement náušnice a náhrdelníky-Výrazné náušnice alebo náhrdelník dokážu oživiť aj ten najjednoduchší komplet. Ak máte jednofarebný komplet, skúste zvoliť doplnky vo výraznej farbe alebo v zaujímavom tvare. Napríklad, k čiernemu kompletu sa skvele hodia zlaté geometrické náušnice alebo farebný náhrdelník. Ak je váš komplet už sám o sebe výrazný, zvoľte jemnejšie a decentnejšie doplnky.

Opasky a šatky-Opasok dokáže nielen zdôrazniť váš pás a vytvoriť ženské krivky, ale aj oživiť celkový vzhľad kompletu. Zvoľte opasok v kontrastnej farbe alebo s zaujímavou sponou na oživenie outfitu. Šatky sú ďalším skvelým doplnkom, ktorý dodá vášmu kompletu nádych elegancie a francúzskeho šarmu. Uviažte si hodvábnu šatku okolo krku alebo na rúčku kabelky ako šmrncovný detail.

Kabelky a batohyKabelka alebo batoh sú nielen praktickým doplnkom, ale aj štýlovým elementom outfitu. K dámskemu kompletu sa hodia rôzne typy tašiek, od elegantných kabeliek cez kožené tašky až po praktické batohy. Zvoľte kabelku v neutrálnej farbe, ktorá sa hodí k väčšine vašich outfitov, alebo sa nebojte experimentovať s výraznými farbami a vzormi pre oživenie kompletu.

Topánky- Obuv je základom každého outfitu a rovnako to platí aj pri dámskych kompletoch. K elegantným kompletom sa skvele hodia lodičky alebo sandále na podpätku, ktoré predĺžia vaše nohy a dodajú outfitu nádych sofistikovanosti. Na chladnejšie dni zvoľte členkové alebo vysoké čižmy, ktoré zahrejú a zároveň vyzerajú štýlovo. Ak chcete outfit trochu uvoľniť, skúste komplet skombinovať s teniskami alebo slip-on topánkami.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com