Ako fialová oživuje šatníky: Módne tipy na dokonalý wow efekt

Možno sa to na prvý pohľad ani nezdá, ale jednou z najviac vizuálne zaujímavých a najviac fascinujúcich farieb, ktoré sa v móde vyskytujú je práve fialová. Farba tajomna, éterickosti, veľkolepá a nežná zároveň. Všetko závisí od toho po akom odtieni siahnete.  Aktuálne zažíva fialová neuveriteľný návrat na módnu scénu a my sme tu, aby sme vám ukázali, ako túto kráľovnú farieb elegatne začleniť do vášho šatníka.

Fialová farba sa na módnych prehliadkach a ale aj v uliciach objavuje stále častejšie, čo znamená, že je na čase, aby sme sa s ňou zoznámili bližšie. Či už ide o pastelové odtiene vhodné pre jemný denný look alebo sytú fialovú na večerné príležitosti, fialová má nekonečný potenciál, ako oživiť každý outfit a dodať mu ten pravý šmrnc.

Fialová vo svete módy

fialova

Fialová farba dlho považovaná za symbol kráľovskej vznešenosti a mystiky, si v posledných rokoch vybojovala svoje miesto v srdciach módnych návrhárov a blogerov po celom svete. Jej popularita na módnych prehliadkach aj v pouličnej móde dokazuje, že fialová nie je len trendom na okamih, ale farbou, ktorá prináša svieži vietor do sveta módy.

Fialová je mimoriadne univerzálna. Hodí sa k širokej škále odtieňov pleti a vlasov, čím umožňuje každému, aby ju nosil so sebavedomím. Od pastelových odtieňov levandule, ideálnych pre jarné a letné dni, po hlbokú fialovú, ktorá dominuje jesenným a zimným dňom, fialová ponúka odtieň na každú príležitosť.

Fialová farba vyvoláva pocity kreativity, luxusu a kľudu. V módnych kolekciách často symbolizuje odvahu a individualitu, čo v móde vždy nachádza ozvenu.

Na oblečení, v doplnkoch a dokonca aj v make-upe, fialová sa ukazuje ako multifunkčná a inšpiratívna. Módni dizajnéri sa neboja experimentovať s rôznymi odtieňmi fialovej, či už sa jedná o hlavný prvok ich kolekcií alebo ako akcent, ktorý dodáva outfitom hĺbku a zaujímavosť.

Zvučné mená ako Gucci, Prada a Balenciaga predstavili fialovú vo svojich najnovších kolekciách, čím potvrdili jej postavenie v móde. Od šiat a kabátov po topánky a kabelky, fialová sa stala základom mnohých high-end aj fast-fashion kolekcií.

Fialová sa presadila nie len na módnych mólach ale aj medzi milovníkmi pouličnej módy, kde sa objavuje v podobe odvážnych a nečakaných kombinácií. Či už je to fialový kabát vo večernom outfite alebo casual fialové tričko kombinované s koženou sukňou, fialová pridáva výrazný, ale zároveň hravý prvok.

Ako správne kombinovať fialovú farbu

Kombinovanie fialovej farby do vášho outfitu môže byť zábavným a kreatívnym spôsobom, ako oživiť váš šatník. Tu sú niektoré tipy a nápady, ako to urobiť štýlovo a jedinečne.

Kombinácia s neutrálnymi farbami

fialova

Fialová vyzerá skvele, keď je kombinovaná s klasickými neutrálnymi farbami ako biela alebo čierna. Tento look je vhodný do kancelárie, ale aj na večerné príležitosti.

Skombinujte fialovú blúzku s džínsovými šortkami a bielymi teniskami, čím vytvoríte štýlový a pohodlný denný outfit.

Fialové šaty s čiernym sakom a čiernymi lodičkami vytvárajú profesionálny, a zároveň ženský look vhodný do práce aj do spoločnosti. Ak skombinujete fialové šaty s koženou bundou a členkovými čižmami bude váš look pripravený na večernú akciu v klube.

Ďalšou možnosťou ako kombinovať fialovú je sivá. Sivá dodáva fialovej módny nádych bez prehnaného kontrastu. Toto spojenie je ideálne do denného outfitu, ktorý vďaka použitiu fialovej bude pôsobiť sofistikovanejším dojmom. Skvelo bude vyzerať ak skombinujete elegantné fialové nohavice, šedú mikinu a trendy ľadvinku.

Odvážne farebné kombinácie

fialová

Pre tých, ktorí majú radi viac farebné kombinácie, fialová s oranžovou alebo žltou vytvára živý a energický vzhľad. Toto spojenie je ideálne na horúce letné dni alebo ako súčasť festivalového outfitu.

Fialová a zelená spolu vytvárajú uvoľnený, ale zároveň sofistikovaný look, ktorý pripomína farby prírody. Tieto farby sú z opačného farebného spektra, takže sa spoju skvelo kombinujú. Ak sa chcete dozvedieť viac o tom ako kombinovať farby, odporúčame vám náš článok kde sa o tom dozviete viac.

Ako začleniť fialovú do outfitu

fialova

Začleniť fialovú do vášho outfitu môže byť skvelým spôsobom, ako oživiť váš šatník a pridať do neho štipku elegancie. Či už ste fanúšikom jemných pastelov alebo preferujete hlboké a syté odtiene, fialová ponúka širokú paletu možností na každú príležitosť. Tu sú naše praktické tipy, ako začleniť fialovú do vašich outfitov.

Ak ste ešte stále váhaví, ako fialovú začleniť do svojho šatníka, začnite s malými krokmi prostredníctvom doplnkov. Fialové šály, kabelky, šperky alebo dokonca topánky môžu byť skvelým spôsobom, ako pridať do vášho outfitu trochu farby bez toho, aby ste sa cítili príliš výstredne. Fialová šatka, šál alebo klobúk môže pridať hĺbku jednoduchému outfitu a tiež slúžiť ako funkčný, ale štýlový prvok.

Fialová blúzka alebo sveter je ďalší skvelý spôsob, ako začleniť túto farbu do vášho každodenného otfitu. Kombinujte ich s džínsami čím dosiahnete uvoľnený casual vzhľad alebo s čiernymi nohavicami na elegantnejšie príležitosti.

Fialové nohavice, sukne alebo šaty môžu byť statement kúskom vášho outfitu. Ak je zvyšok vášho outfitu v neutrálnych farbách, fialová môže pridať zaujímavý a dynamický prvok.

Fialová má tú úžasnú vlastnoť, že sa skvele hodí  k rôznym vzorom a textúram, takže je ideálna na kombinovanie. Skvele bude vyzerať v kombinácii s kvetinovými vzormi, pruhmi alebo dokonca so zvieracími potlačami, či károm. Týmto mixom vzorov a textúr docielite odvážny a moderný vzhľad.

Pri výbere odtieňa fialovej farby zohľadnite sezónu. Jemnejšie odtiene, ako je levanduľová, sú krásne na jar a v lete, zatiaľ čo hlbšie odtiene, ako je burgundy, sú ideálne na jesenné a zimné mesiace.

 

Fialová od hlavy po päty, alebo ako vrstviť odtiene fialovej

fialova

Vrstvenie rôznych odtieňov fialovej v jednom outfite môže vytvoriť bohatý a zaujímavý vzhľad, ktorý je zároveň harmonický a esteticky príjemný. Či už si vyberiete odtiene z rovnakej farebnej rodiny alebo budete kombinovať kontrastné odtiene, vrstvenie fialovej môže dodať vášmu outfitu hĺbku a vizuálny záujem.

Monokromatický vzhľad

Vytvorte monokromatický outfit vrstvením rôznych odtieňov fialovej. Napríklad, skombinujte tmavofialovú sukňu s levanduľovou blúzkou a doplňte ju svetlofialovým kardiganom. Tento prístup vytvára plynulý a sofistikovaný vzhľad.

Ombre efekt

Vrstvite odtiene fialovej od najsvetlejšej po najtmavšiu (alebo naopak) na vytvorenie ombre efektu. Napríklad, začnite s bledo fialovým topom, pridajte stredne fialovú sukňu a ukončite to tmavo fialovými topánkami alebo kabelkou.

Kontrastné odtiene

Skombinujte kontrastné odtiene fialovej pre odvážny a výrazný vzhľad. Napríklad, zvoľte sýto fialovú blúzku a skombinujte ju s pastelovo fialovými nohavicami. Kontrastné odtiene dodajú outfitu dynamiku a zaujímavosť.

Vzory a textúry

Pridajte do vášho outfitu rôzne textúry a vzory v odtieňoch fialovej. Napríklad, skombinujte hladký fialový top s plisovanou fialovou sukňou a doplňte to fialovým kvetinovým šálom. Miešanie vzorov a textúr dodá outfitu vizuálnu hĺbku.

Pri vrstvení odtieňov fialovej pamätajte na proporcie a siluetu. Uistite sa, že váš outfit je vyvážený a nie je príliš objemný alebo preplácaný. A ako vždy, experimentujte a nájdite kombinácie, ktoré najlepšie vyhovujú vášmu osobnému štýlu a preferenciám.

Fialová vo svete módy prechádza obdobím rozkvitu. Svojou schopnosťou prispôsobiť sa rôznym štýlom a príležitostiam sa stala jednou z najflexibilnejších a najžiadanejších farieb. Ako sa dizajnéri a módní nadšenci neustále snažia rozšíriť hranice toho, čo fialová môže v móde predstavovať, môžeme sa tešiť na ďalšie inovatívne a inšpirujúce spôsoby, ako túto krásnu farbu začleniť do našich šatníkov. Aj v ponuke nášho eshopu nájdete množstvo krásnych fialových kúskov. Určite stojí za to sa na ne pozrieť. 

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com