11 zaručených tipov ako sa obliecť tak, aby ste vyzerala štíhlejšie

Ak chcete vždy vyzerať skvelo mali by ste spoznať vašu postavu. Len tak budete vedieť čo vám pristane. Neriešte módne trendy radšej stavte na rokmi overené pravdy, ktoré platia. Pripravili sme pre vás jednoduchý manuál, ako využiť oblečenie vo svoj prospech. Stačí ak sa ho budete držať a vaše oblečenie bude pracovať pre vás.

Desiatky módnych trendov prichádzajú a odchádzajú takže niekedy ani nestihneme zachytiť čo je práve trendy a už je to preč. Niekedy môže byť ťažké určiť, či to, čo je práve horúcim módnym trendom, lichotí aj našej postave. Preto je veľmi dôležité, aby ste vedeli, aký ste takzvaný body typ: napr. hruška, jablko a pod. Ak správne určíte aký ste typ budete si vedomá svojich predností, či nedostatkov. Až potom budete vedieť, čo vám sluší, v čom vám to pristane a budete schopná budovať si svoj štýl bez ohľadu na trendy. Musíte pochopiť, že budete vyzerať skvelo iba v tom, čo sedí na vašu postavu a nie to, čo je práve trendy.

Dnes sa pozrieme na 11 spoľahlivých stylingových tipov, ktoré vám pomôžu vyzerať skvelo bez ohľadu na to aký ste typ. Bez ďalších okolkov tu je náš návod na obliekanie „lichotivým“ spôsobom.

1. Peplum

Pelum je jeden z tých strihov, ktoré zabezpečia, aby vaša postava vyzerala lepšie. Nielen že vyzerá dievčensky a nežne, ale pomôže vám veľmi jednoducho zamaskovať aj nie až tak ploché bruško. Preto ak môžete siahnite po pár kúskoch s touto rozkošnou sukničkou, či už to budú šaty alebo blúzka určite neurobíte chybu.

  a7e151b519ebc52745895cee35daee91

2. Sťahujúca blielizeň

Je určite jedným z najlepších vynálezov, ktoré sa v dámskej móde objavili a preto by bol hriech, keby sme nevyužívali možnosti ktoré nám poskytuje. Ak chcete vytvoriť ilúziu štíhlejšej postavy, alebo si chcete dopriať obtiahnuté šaty na nejakú špeciálnu príležitosť  sťahujúca bielizeň by mala byť  vašou voľbou číslo jeden. Môžete si potom užívať krásne okamihy a nemusíte riešiť to ako vyzeráte pretože budete vyzerať bezchybne.

14dd6c17b57876f6a84d40bfe05c6fd2

 

3. Malé vzory

Sú skvelými spojencami každej ženy,  pretože vám veľmi jednoducho pomôžu odviesť pozornosť od problémových miest. Preto naša rada znie držte sa čo najďalej od veľkých vzorov a radšej svoj šatník doplňte o drobné vzory, či už bodky, kocky a pod.    

5a72f51c342e11edd56f22193cf58466                                                                                                                                                       

4. Stavte na monochromatickosť

Ak svoj outfit zladíte od hlavy po päty do jednej farby docielite zaujímavý efekt, ktorý naozaj funguje. Nielen že budete vyzerať štíhlejšie, ale predĺžite svoju siluetu a budete pôsobiť vyššie. V čom je ten trik? Farebné oblečenie rozseká vašu postavu takže niekde môžete pôsobiť štíhlejšie niekde zasa plnšie obzvlášť ak netrafíte správne farby na miesta, ktoré treba potlačiť a ktoré vyzdvihnúť. V jednej farbe sa vám to nestane a budete pôsobiť ako jeden celok.

01b243acbb6942f06accf629b9536b77

 

5. Optický klam 

Tmavé boky, predný a zadný diel bledý. To sú tie šaty vytvorené v optickom klame, ktoré máme na mysli. Tieto šaty robia doslova zázraky. Tmavá strana opticky odreže vaše boky, takže budete vyzerať užšie. Čím väčší je kontrast tým lepšie, pretože tým viac vás šaty zoštíhlia. Tento typ šiat by mala mať doma každá žena, lebo sa hodia na každú príležitosť takže ich určite vynosíte. Podobný princíp môžete samozrejme aplikovať na akékoľvek iné oblečenie kde sa dá s týmto malým pomocníkom vyhrať.

ae27213ab025f982281718013ed8280c

 

6.Topánky telovej farby

Najideálnejšie sú v klasickom prevedení lodičiek na vyššom tenkom podpätku. Tento typ  predĺži siluetu a keďže ide o farbu podobnú pokožke nebudú pôsobiť rušivo pri žiadnom outfite.

lodičky7. Voľba správnej veľkosti

Vždy sa uistite, že vám vaše oblečenie dobre sedí. Voľba tesného oblečenia môže spôsobiť doslova katastrofu a pridať vám aj 5-6 kíl navyše. Preto oblečenie vždy skúšajte a voľte správnu veľkosť na vašu postavu. Alebo využite služby krajčíra, ktorý vám zoberie miery a ušije oblečenie presne pre vás.

61af296d38c87d89abad42b6afccf4b7

 

8. Správna spodná bielizeň

Často podceňujeme význam nosenia správnej veľkosti bielizne napr. podprsenky. Všeobecne platí, že bielizeň je základ. Ak je podprsenka príliš tesná, môže vytvoriť faldy na bokoch a rovnako tak malé košíky môžu spôsobiť, že vám budú prsia doslova vyliezať. Preto ešte raz zdôrazňujeme noste správu veľkosť bielizne. To vám pomôže udržať optimálnu siluetu.          

042d00fe12d7960e0ba60a1d33a376d6                                                                                                                                               

9. Dĺžka rukávov

Veľakrát zabúdame na ruky a nevenujeme im dostatočnú pozornosť. Často však práve ruky sú veľkým kameňom úrazu. Nevyberajte si topy a blúzky s rukávmi, ktoré siahajú po najširšiu časť vašej ruky. Rukávy ktoré pokryjú hornú časť ruky a siahajú po lakeť sú ideálne a najviac lichotivé.

e6f6243c7d4c687f869eb79bd178de33

 

10. Dĺžka sukne?

Ak nemáte kolená hodné obdivu a chcete, aby vaše nohy vyzerali chudšie, vyberajte si sukne, ktorých dĺžka bude siahať až po najužšiu časť vašich nôh. Nikdy nie vyššie. Vo väčsine prípadov majú ženy úzke kolená, alebo lýtka. Takže žiadne mini, radšej dĺžka okolo kolien a verte, že s pohľadom do zrkadla budete spokojná.

e5c5083d2291264855c232a1256a92ef                                                                                                                                                                                                             

11. Rozlúčte sa s mafinkami

Mafinky, ktoré vytŕčajú z nohavíc na bokoch, nie sú práve to, čo by žena chcela ukázať nie to ešte zvýrazniť. Ak chcete, aby vaša postava neponúkal mafinky zabudnite na úzke nohavice s nízkym sedom. Namiesto nich noste nohavice s vysokým pásom v optimálnom strihu, ktoré vám urobia krásne boky a ploché bruško. Rovnako to platí aj pri sukniach. 

23c16c4809c5a20b5a7606b60bd8789a

Autor: Alila 
Foto zdroj: pinterest. com