Dámsky pletený komplet - grandiózna elegancia ktorú milujú celebrity aj bežné ženy

Pletený sukňový či šatový komplet je trendom, ktorý sa s príchodom chladnejších dní vrátil do popredia módnego sveta. Okrem toho, že je nesmierne pohodlný, vie dodať svojej nositeľke aj štipku štýlovej elegancie a originality. Ak hľadáte jednoduchý, ale zároveň chic spôsob, ako oživiť svoj jesenný a zimný šatník, doprajte si tento vychytaný trend. Nevšedné pletené komplety sa stávajú hitom sezóny a otvárajú vám dvere do sveta módy, v ktorom môžete zažiariť svojou jedinečnosťou. Predstavujeme vám niekoľko tipov, ako ich nosiť s gráciou a štýlom.

Výhody pletených kompletov - praktickosť, štýl a univerzálnosť

kom (8)

Pletený komplet je u žien obľúbený z viacerých dôvodov. Prvým a zrejme najdôležitejším faktorom je jeho pohodlnosť. Vďaka príjemným úpletovým materiálom, z ktorých je vyrobený, poskytuje pocit pohodlia a tepla. Je ideálny do práce, na nákupy aj na drik s priateľmi. Chybu neurobíte ani ak si takýto pletený komplet oblečiete na večerné prechádzky mestom. Jeho všestrannosť umožňuje nosiť ho prakticky kdekoľvek a kedykoľvek.

Druhým faktorom, ktorý prispieva k jeho obľúbenosti, je štýlová elegancia, ktorú dokáže dodať. Pletený komplet nie je len o pohodlí, ale aj o móde a elegancii. S jeho pomocou môžete vytvoriť množstvo rôznych outfitov, ktoré budú vyzerať štýlovo a trendy. Či už sú to úzke pletené šaty v kombinácii s oversize svetrom, alebo sukňa a k nej zladený hrejivý rolák vždy vás potešia svojou jedinečnou eleganciou.

Dámsky pletený komplet sa vyznačuje aj ďalšími výhodami. Okrem iného je nesmierne praktický - jednoducho sa oblieka, ľahko sa udržiava a je vhodný na rôzne príležitosti. Ponúka tiež veľa možností kombinovania. V závislosti od toho, s čím ho skombinujete, môžete dosiahnuť rôzne vzhľady - od casual až po elegantný. Práve táto štýlová flexibilita robí z dámskych pletených kompletov skvelý kúsok do dámskeho šatníka.

Ďalšou veľkou výhodou pleteného kompletu je jeho univerzálnosť. Pletený komplet sa hodí skutočne pre každú ženu, bez ohľadu na jej vek, postavu alebo štýl obliekania. Existuje množstvo strihov, farieb a vzorov, takže si každá nájde to svoje. Navyše, je skvelý na vrstvenie, čo je obzvlášť praktické v chladnejších mesiacoch.

 

Rôznorodosť pletených kompletov

Pletený komplet je dostupný v rôznych štýloch a dizajnoch, čo vám umožní vybrať si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašej osobnosti a vkusu. Môžete si vybrať z rôznych typov vrchných dielov - svetrov alebo rolákov, ktoré môžu byť kombinované s rôznymi dĺžkami a strihmi sukní alebo šiat.

kom (7)V prípade, že vyberáte svetrový komplet môžete siahnuť po akomkoľvek strihu svetra ktorý vám vyhovuje. Či už je to ležérny pulóver, elegantný rolák, alebo nadmerný sveter v oversize prevedení. Čo sa trihu týka veľmi efektne vyzerajú svetre v asymetrickom strihu, prípadne svetre s netopierími rukávmi, ktoré dokonale vyniknú v kombinácii s úzkou puzdrovou sukňou. Práve takýto komplet zvýrazní vaše ženské krivky a nechá ich vyniknúť. 

Veľmi trendové sú aj komplety s vrúbkovaného úpletu, prípadne komplety s nestarnúcim vrkočovým vzorom.  Rolákové komplety sú obzvlášť vzhodné na chladné dni kedy zabezpečia extra teplo a sú ideálne na vrstvenie. Pri kompletoch odporúčame aby ste siahli po variantoch kde oba diely sú z rovnakého materiálu a v rovnakom farebnom vyhotovení, čím docielite harmonický vzhľad. 

Pri dĺžke a strihu sukne si môžete vyberať či preferuje dĺžku okolo kolien ktorá krásne vynikne s kozačkami či členkovými čižmičkami. Ale siahnúť môžete aj po extra dĺžke po členky prípadne po modeloch s vysokým rozparkom. Keďže ide o pletený materiál najlepšie vynikne v puzdrovom strihu ale nič nepokazíte ani s akýmkoľvek iným strihom.

 

Ako nosiť pletený komplet s gráciou a štýlom

Pletený komplet je jedinečný v tom, že poskytuje veľa možností na kombinovanie. Stačí niekoľko doplnkov a dokonalý mestský look máte na svete. 

Ako vždy prím hrajú šperky a doplnky. Pleteniny sa majú radi so zlatým kovom a znesú aj masívnejšie šperky v podobe náušníc. To však iba v prípade že siahnete po klasickom svetry. Ak si zvolíte rolák na masívnosti šperkov radšej uberte, aby celkový vzhľad nepôsobil ťažkopádne. K pletenému kompletu si môžete zladiť aj výraznejšie náramky prípadne môžete zvoliť originálne okuliare, ktoré dodajú ráz celému outfitu.

Komplet môžete tiež kombinovať s rôznymi pokrívkami hlavy ideálne s klasickým plsteným klobúkom, alebo efektnou baretkou. Veľmi dobre vyzerá aj kombinácia kompletu s kožušinou, či už v podobe elegantnej štóly alebo krátkeho kabátika, či vestičky. 

kom (3) kom (1)

Čo sa obuvy týka vyberať môžete pohodlné tenisky pre športovejší vzhľad, prípadne elegantné čižmičky v najrôznejších dĺžkach od nízkych členkových, až po vysoké čižmy nad kolená. Vhodné sú tiež kovbojské čižmy, či trendové workery. Materiál na výber je tiež rozmanitý od klasickej kože až po semiš. Dovolené je všetko.

Pri výbere kabelky k pletenému kompletu je dôležité zohľadniť jej štýl, farbu a veľkosť. Ideálne by mala kabelka dopĺňať váš outfit, nie s ním súperiť. Ak máte na sebe elegantný pletený komplet, zvoľte menšiu kabelku s retiazkou prípadne malú listovú kabelku. Ak je váš outfit ladený v casual štýle, môžete siahnuť po crossbody kabelke, alebo môžete svoj komplet ozvláštniť štýlovou ľadvinkou. V prípade farebnosti máte na výber dve možnosti buď budete kabelku vyberať v rovnakej farebnej palete tak, aby ladila k celkovému looku, alebo zvolíte kabelku ktorá bude kontrastným prvkom outfitu a bude pomyselným šperkom, ktorý si každý všimne. 

Pri výbere pleteného kompletu máte na výber širokú paletu farieb. Skôr ako siahnete po overenej béžovej, šedej alebo čiernej farbe vyskúšajte aj iné farebné možnosti. Pletené komplety sú dostupné v rôznych farbách, takže neváhajte a nebojte sa experimentovať. Môžete si vybrať jednofarebný set napríklad v tehlovej oranžovej, bordovej, smaragdovej alebo netradičnej fialovej. Odvážne môžu skúsiť kombinovať kontrastné farby alebo dokonca vzorované komplety pre výraznejší vzhľad.

kom (2) kom (6)

Pletené komplety sú skutočným zjavením v móde - ponúkajú pohodlie, štýl a eleganciu v jednom. S ich obľúbenosťou stúpa aj ich dostupnosť, čo znamená že máte nespočetné možnosti, ako zažiariť vo svojom vlastnom, unikátnom outfite kde bude hrať prím pletený komplet. Nebojte sa experimentovať a choďte na to s odvahou. Objavte skutočný potenciál tohto módného kúsku. A nezabudnite, kľúčom je nielen vyzerať dobre, ale najmä cítiť sa pohodlne a sebavedomo. Doprajte si tento trend a zažiarite vo vašom štýlovom pletenom komplete.

V ponuke eshopu nájdete pletené svetre a sukne ktoré tiež môžete krásne zladiť a vytvoriť si tak originálny pletený komplet. Na výber máte niekoľko krásnych farieb tak nečakajte kým sa vypredajú a skontrolujte už teraz našu aktuálnu ponuku. 

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com