Zažiarte s najnovšími trendmi vlasových doplnkov

Dnes sa ponoríme do fascinujúceho sveta vlasových doplnkov! Viete, že správny doplnok dokáže úplne premeniť váš vzhľad a dodať mu ten správny šmrnc? Áno, v roku 2024 sme svedkami úžasného návratu niektorých klasických trendov, ale aj objavenia úplne nových, ktoré sú jednoducho must-have pre každú ženu ktorá sleduje módu a módne trendy jej nie sú cudzie.

Či už ste milovníčkou minimalistického štýlu alebo preferujete výrazné a originálne kúsky, v dnešnom článku na vás čaká niečo špeciálne. Predstavíme vám totiž najtrendovejšie vlasové doplnky tohto roku, ktoré sú nielen nádherné, ale aj skvelé na vyjadrenie vašej jedinečnej osobnosti. Od čeleniek, ktoré sa stali pravými kráľovnami doplnkov, cez elegantné mašle až po praktické, no štýlové sponky - máme pre vás pripravený úplný prehľad toho, ako oživiť váš každodenný alebo večerný účes.

Takže, milé dámy, nechajte sa inšpirovať a objavte s nami, ako tieto trendy doplnky môžu zmeniť váš vzhľad a povzniesť ho na úplne novú úroveň. Pripravte sa, že vaše vlasy budú toto leto hrať prím. Poďme na to!

Čelenky: Návrat kráľovnej doplnkov

Čelenky reprezentujú všestranný doplnok, ktorý sa stal pravou kráľovnou medzi vlasovými doplnkami, a svetom módy nás sprevádza už niekoľko desaťročí. Už v predchádzajúcich rokoch zažíval svoj grandiózny návrat na módne móla i do ulíc, kde si ho obľúbili ženy všetkých vekových kategórií. Čelenky tentoraz prichádzajú v nespočetných variantoch – od tých najjednoduchších, ktoré pripomínajú minimalistický štýl, až po široké a extravagantné kúsky, ktoré sa stanú hlavnou hviezdou vášho outfitu. 

baa975ffb9f0dc64eb5f9e8d4a0baf67

Jedným najviac trendovým typom čelenky je hrubšia čelenka s uzlom. Môže ísť o jednoduchší látkový model z jemnej pleteniny, alebo môžete zvoliť aj masívnu čelenku zdobenú perlami, kamienkami alebo kvetinovými motívny. Tento typ čeleniek je dostupný v rôznych materiáloch od klasického saténu, či zamatu až po výrazné orientálne látky so vzorom. Nemajte obavu skombinovať takúto výraznú čelenku do svojich denných outfitov. Jej použitím dosiahnete výrazný štýl, ktorý môže byť dominantným prvkom inak minimalistického outfitu.

Výhodou čeleniek je, že sú nielen krásne, ale aj nesmierne praktické. Či už potrebujete rýchlo upraviť vlasy a vyraziť z domu, alebo hľadáte spôsob, ako doplniť večerný outfit, čelenka je tu, aby vám pomohla. Dokonale sa hodí k džínsom a tričku kde doplní ležérny vzhľad, ale rovnako dobre zapadne aj k elegantným šatám na večernú príležitosť. Čelenky aktuálne svoj prím hrajú prevažne v bežných denných outfitoch, ktorým dodávajú punc jedinečnosti. Hodia sa k elegantnému oblečeniu, ale aj do casual, či dokonca športovo ladených outfitov.

Bez názvu (645 x 933 px) (1)

Možností, ako nosiť čelenky, je neúrekom. Môžete ich kombinovať s rozpustenými vlasmi a docieliť tak bohémsky vzhľad, alebo s nízkym či vysokým copom pre viac športový štýl. Taktiež skvele dopĺňajú upnuté účesy, ako sú drdoly alebo zapletané vrkoče, kde čelenka pridáva ten posledný finálny dotyk.

Mašle: Symbol ženskosti a elegancie

Tento časom overený vlasový doplnok predstavujúci esenciu ženskosti a elegancie sa tento rok vracia v plnej sile, aby očaril a dodal punc sofistikovanosti každému účesu.

masla vo vlasoch

Mašle sa objavujú v rôznych formách a veľkostiach, od drobných, decentných kúskov, ktoré dodávajú subtilný akcent, až po veľké, výrazné mašle, ktoré sa stanú dominantou vášho vzhľadu. Aplikovať ich môžete na gumičky, klipy alebo dokonca ako samostatný vlasový doplnok, ktorý zaujme na prvý pohľad.

Trend mašlí v roku 2024 neobmedzuje vašu kreativitu ani pri výbere materiálov. Od tradičného saténu, cez zamat až po jemnú organzu, mašle sa predstavujú v širokej palete materiálov, ktoré umožňujú experimentovať a hľadať ten pravý štýl na každú príležitosť. Veľké mašle sú navyše zdobené perlami, kamienkami či brošňami v barokovom štýle takže sa rozhodne máte na čom vyblázniť.

masla vo vlasoch

Nech už je váš outfit akokoľvek farebný alebo striedmy, vždy nájdete mašľu, ktorá sa k nemu hodí. Od pastelových odtieňov vďaka ktorým docielite jemný a romantický vzhľad, cez klasickú čiernu, bordovú či smaragdovozelenú, hodiace sa na večerné udalosti, až po žiarivé a výrazné farby, ktoré dokonale oživia vaše odvážne módne štylizácie.

Či už ide o bežný deň v práci, kávu s priateľkami alebo veľkú spoločenskú udalosť, mašľa je všestranný doplnok, ktorý zvládne zdobiť vaše vlasy pri každej príležitosti. Umožňuje vám hrať sa s rôznymi štýlmi a vyjadriť svoju osobnosť na každom kroku.

Sponky: Praktické a Štýlové

Sponky predstavujú všestranný vlasový doplnok, ktorý sa v roku 2024 objavuje v nekonečnej škále dizajnov a štýlov, čo umožňuje každej žene nájsť ten pravý kúsok, ktorý doplní jej osobitý štýl. Sponky v sebe spájajú praktickosť s eleganciou a aj vďaka tomu tento trend naberá na sile.

Najviac trendové sú extravagantné sponky v metalických farbách, prípradne výrazné sponky zdobené perličkami, kamienkami alebo vtipnými nápismi. Nech už hľadáte niečo jednoduché alebo chcete, aby vaša sponka bola hlavnou hviezdou vášho účesu, v ponuke je široká paleta možností.

sponky vo vlasoch

Tento rok vidíme dominanciu sponiek, ktoré pridávajú účesom hĺbku. Možností, ako ich nosiť, je takmer nekonečno. Môžete si ich zasunúť do strany pre elegantný a úhľadný vzhľad, použiť viacero malých sponiek na vytvorenie zaujímavého vzoru, alebo si zvoliť jednu veľkú, výraznú sponku ako centrálny bod vášho účesu. Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne štýly a veľkosti, aby ste našli ten pravý vzhľad, ktorý vás vystihuje.

Aktuálne najhorúcejším trendom je navrstvenie, takže sa nebojte zapnúť si prameň vlasov hneď niekoľkými rôznymi sponkami, ktoré však majú niečo spoločné. Môže isť o jednotný dizajn, alebo farebnú paletu. Ak rozmýšľate ako ich nosiť majte na pamäti, že sponky sa nosia zapnuté na jednej strane hlavy, alebo na efektné uchytenie prameňov  na temene hlavy.

sponky vo vlasoch

Veľkou výhodou sponiek je, že nie sú len o kráse, ale aj o funkčnosti. Môžete ich použiť na odtiahnutie pramienkov vlasov z tváre, vytvorenie poloupnutých účesov, alebo dokonca ako štýlový doplnok na zdobenie drdolov a copov. Ponúkajú praktické riešenie v dňoch, keď vaše vlasy jednoducho nechcú spolupracovať, a zároveň pridávajú vášmu vzhľadu osobitý šarm.

Či už idete do práce, na večierok, alebo len tak na prechádzku, sponky sú skvelým spôsobom, ako rýchlo a efektívne upraviť vaše vlasy a zároveň pridať vášmu outfitu štýlový akcent. Od jednoduchých až po zdobené, sponky môžete nosiť pri akejkoľvek príležitosti a vždy vyzerať šik.

Toto sú trendy, ktoré by ste si mali osvojiť ak chcete ohúriť okolie dokonale upravenými vlasmi. Stačí tak málo, aby váš outfit získal štýlový vzhľad. Pohrajte sa s vlasovými doplnkami a užite si obdivné pohľady okolia.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com