Trendy zimných búnd na rok 2023: V tejto dámskej zimnej bunde budete rozhodne in

Vstupujeme do zimnej sezóny roku 2023 a tak ako sa menia ročné obdobia, menia sa aj móda a trendy. Aj keď prvoradým účelom zimnej bundy je chrániť nás pred chladom, nemali by sme zabúdať, že zimná bunda môže byť aj vyhlásením našej osobnosti a štýlu. Módne trendy v oblasti zimných bund sú rovnako dôležité ako trendy v letných šatách alebo jarných topánkach. Preto vám prinášame prehľad najaktuálnejších trendov zimných búnd pre rok 2023. Zistite, čo je tento rok in aby ste nezapadli do sivého priemeru.

Eko kožušiny

Súčasný svet módy je stále viac sústredený na udržateľnosť a etiku. A práve v tomto duchu sa nesie aj prvý trend zimných búnd pre rok 2023 ktorým sú jednoznačne eko kožušiny. Tieto bundy napodobňujú vzhľad a pocit pravej kožušiny, ale sú vyrobené zo syntetických materiálov, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a zvieratám. Eko kožušiny sú skvelým spôsobom, ako pridať do vášho zimného šatníka trochu luxusu. Sú mäkké, teplé a vedia outfitu dodať ten správny lesk. Či už sa rozhodnete pre bundu z eko kožušiny v tradičnej hnedej či béžovej farbe, alebo sa odvážite experimentovať s výraznejšími farbami ako je ružová, zelená alebo fialová, s touto bundou určite nešliapnete vedľa.

bunda (17) bunda (16)

Ak chcete načerpať inšpiráciu na to ako ich nosiť, určite si pozrite náš článok venovaný práve kožušinovým bundám.

Zimné bundy v bomber strihu

Bomber bundy sú klasickým kúskom, ktorý sa vracia na módnu scénu v roku 2023. Tieto bundy sú charakteristické svojím sťahovacím spodkom a rukávmi, ktoré im dodávajú športový vzhľad. Moderné varianty bomber bund však prichádzajú v nových, odvážnych farbách a s inovatívnymi detailmi, ako sú napríklad výrazné kovové zipsy, farebné lemy alebo patchworkové vzory. Bomber bundy sú navyše skvelé na vrstvenie, takže ich môžete nosiť s rôznymi kúskami oblečenia podľa počasia alebo vašej nálady. Či už ich skombinujete s džínsami a teniskami na bežné nosenie počas dňa, alebo s elegantnými nohavicami a vysokými podpätkami na večernú akciu, bomber bunda vám poskytne teplo a štýl v jednom.

bunda (8) bunda (6)

Oversize strihy

Hoci by sa mohlo zdať, že tento trend je tu už niekoľko rokov tentoraz sa veľkosti stávajú doslova veľkými. Tieto bundy sú charakteristické svojím veľkým a voľným strihom, ktorý je nielen absolútnym hitom sezóny, ale je aj nesmierne pohodlný. Oversize bundy sú ideálne pre vrstvenie, čo znamená, že pod nimi môžete nosiť ďalšie vrstvy oblečenia a prispôsobiť sa tak meniacim sa zimným teplotám. Môžete sa rozhodnúť pre oversize bundu v neutrálnej farbe, ako je čierna alebo hnedá, alebo sa odvážite a zvoľte jasnejšiu alebo výraznejšiu farbu. Ak hľadáte bundu, ktorá je rovnako pohodlná ako štýlová, oversize trend je tou pravou voľbou pre vás.

bunda (3) bunda (11)

Kožušinové goliere

Ďalším trendom pre zimnú sezónu 2023 sú bundy s kožušinovým golierom. Tieto bundy sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú kúsok, ktorý je jednoduchý, ale štýlový. Kožušinový golier dodáva bunde luxusný a elegantný vzhľad a je navyše mimoriadne funkčný, pretože poskytuje extra teplo v chladnejších mesiacoch. Kožušinové goliere môžu byť buď v kontrastnej farbe s bundou pre výraznejší efekt, alebo v rovnakej farbe pre sofistikovanejší vzhľad. Nezáleží na tom, či si vyberiete bundu s pravou kožušinou, alebo sa rozhodnete pre eko variant, určite budete vyzerať štýlovo a cítiť sa v pohodlí. Ak hľadáte bundu, ktorá je nielen praktická, ale aj elegantná, s kožušinovým golierom určite uspejete.

bunda (5) bunda 22

Športové bundy v mestkom looku

V posledných rokoch sa športový štýl stal veľmi obľúbeným a tento trend sa preniesol aj do zimnej módy. Športové bundy sú v roku 2023 na vrchole popularity vďaka svojej praktickosti a štýlovému vzhľadu. Tieto bundy už dávno nepatria iba na športovyská alebo na turistiku. Preniesli sa do mestkého looku a preto sú prispôsobené použitu na bežný deň s ponechaním výhod ktoré prinášajú. Často sú vybavené funkčnými detailmi ako sú kapucne, kapsy na zip, reflexné prvky alebo sťahovacie prvky na rukávoch a v pase, ktoré nielen zabezpečujú pohodlie a funkčnosť, ale aj zaujímavý vzhľad. Zvášt obľúbené sú predĺžené modely ktoré vás dokonale ochránia pred chladom a zimou a navyše v nich budete absolútne trendy. Športové bundy sú všestranné a môžu sa kombinovať s rôznymi štýlmi oblečenia - od športových legín a uggs zimných topánok až po džínsy a kožené čižmy. Tento trend je pre vás ideálny, ak hľadáte bundu, ktorá je nielen teplá a pohodlná, ale aj moderná a štýlová.

bunda 6 bunda (15)

Zimné bundy v metalovom prevedení

V zime 2023 na popularite získavajú metalické zimné bundy alebo aspoň zimné bundy s metalickými odleskami. Tieto bundy sú charakterizované ich lesklým a odvážnym vzhľadom, ktorý pritiahne pozornosť. Metallické bundy môžu byť v odtieňoch kovov ako je strieborná, zlatá, bronzová alebo dokonca akákoľvek farba s metalickým odleskom. Týmto trendom môžeme pridať do našich zimných outfitov trochu lesku a drzosti. Metallickej bundy sa dajú skvele kombinovať s jednoduchými kúskami oblečenia, aby vynikli. Ak hľadáte spôsob, ako preniesť svoj štýl na ďalšiu úroveň, metalická bunda je ideálnym riešením.

bunda (9)  bunda (10)

Zemité farby pre elegantné zimné outfity

Opakom metalických farieb sú zemité tóny. Zemité farby najmä béžová, hnedá, krémová a kaki nás už sprevádzajú niekoľko mesiacov ale v zimnej sezóne 2023 sa očakáva nárast ich popularity. Tieto bundy sú charakterizované svojou neutrálnou, ale teplou farbou, ktorá je ideálna pre chladnejšie mesiace. Béžová farba je univerzálna a ľahko sa dá kombinovať s inými farbami v rámci rôznych štýlov.  Bunda v zemitých tónoch môže byť skvelým základom pre rôzne zimné outfity - od casual až po elegantné. Súčasťou tohto trendu môžu byť aj bundy s detailmi ako sú kožušinové goliere, kapsy alebo opasky. Bunda v zemitých béžových odtieňoch je ideálna pre tých, ktorí hľadajú praktickosť a štýl v jednom.

bunda (7) bunda (4)

 V zimnej sezóne roku 2023 máme široký výber štýlových a teplých búnd. Od luxusných eko kožušín a štýlových bomber búnd, cez pohodlné oversize modely a elegantné bundy s kožušinovým golierom, až po praktické športové bundy v odvážnych metalických farbách či elegantným zemitých odtieňoch. Každý trend má niečo jedinečné, čo môže oživiť váš zimný šatník a pomôcť vám vyniknúť z davu. Vždy si však vyberajte bundy, ktoré vám najviac vyhovujú, a nebojte sa experimentovať s rôznymi štýlmi a farbami. Nakoniec, najdôležitejšie je, aby ste sa v bunde cítili pohodlne a sebaisto. Ak máte radi módu a chcete byť trendová, skúste niektorý z týchto top trendov zimných búnd roku 2023.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com