Šaty, v ktorých túto jar určite zažiarite: Tipy na ich výber a kombinovanie

S príchodom jari sa príroda prebúdza k životu a s ňou aj naša túžba osviežiť si šatník po dlhej a tmavej zime. Nič nekričí "jar" tak výrazne ako perfektne vybrané šaty, ktoré dokážu okamžite oživiť váš vzhľad a dodať vám pocit čerstvosti a nového začiatku. Dnes vám ukážeme, ako sa môžu šaty stať vaším najlepším spoločníkom na túto sezónu, a poradíme vám, ako si vybrať tie pravé kúsky, ktoré odrážajú vašu osobnosť a hodia sa k vášmu štýlu. Pripravte sa na to, že sa dozviete všetko o správnej voľbe farieb, vzorov, materiálov a strihov, ako aj tipy na kombinovanie s vrchným oblečením, obuvou a doplnkami, aby váš jarný outfit bol nielen krásny, ale aj praktický. Poďme spolu objaviť, ako šaty môžu oživiť vašu jar a dodať vášmu šatníku ten pravý jarný šmrnc!

Výber správnej farby a vzoru dámskych šiat: Kľúč k osviežujúcemu jarnému vzhľadu

šaty (9)

Pri výbere správnej farby a vzoru pre vaše jarné šaty je dôležité myslieť na to, čo sa najlepšie hodí k vašej pleti a osobnému štýlu. Jarná sezóna je ako stvorená pre pastelové odtiene, ktoré krásne ladia s obnovujúcou sa prírodou. Farby ako bledoružová, nežná levanduľa, mäkká mätová alebo svetlomodrá môžu váš vzhľad okamžite osviežiť a dodať mu mladistvý a svieži nádych.

Nemenej dôležité sú vzory, ktoré môžu váš outfit oživiť. Kvetinové vzory sú na jar absolútnou klasikou a symbolizujú nový začiatok a prebudenie prírody. Ak preferujete niečo menej nápadné, skúste geometrické vzory alebo jemné prúžky, ktoré sú tiež veľmi trendy a ľahko sa kombinujú.

Pri výbere vzoru a farby však nezabudnite na to, aby to, čo si vyberiete, ladilo s vaším typom pleti. Ak máte chladnejší podtón pleti, siahnite po farbách s modrým alebo ružovým základom. Teplejšie podtóny pleti krásne vyniknú v šatách s odtieňmi žltej, oranžovej alebo červenej.

Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne farby a vzory, aby ste našla presne to, čo najlepšie vystihuje vašu osobnosť a zároveň vám dodáva sebavedomie. Jarné šaty sú perfektnou príležitosťou, ako vyjadriť svoj jedinečný štýl a privítať novú sezónu s otvorenou náručou.

Materiál a strih: Kľúč k pohodlným a štýlovým jarným šatám

šaty (7)

Pri výbere jarných šiat je rovnako dôležitý aj materiál a strih, ktorý by mal lichotiť vašej postave a zároveň vám zabezpečiť pohodlie počas celého dňa. Na jarné obdobie sú ideálne ľahké a vzdušné materiály, ktoré vám umožnia slobodne sa pohybovať a zároveň sa cítiť sviežo aj v teplejších dňoch.

Materiál

Bavlnené šaty sú klasikou na jarné dni, vďaka svojej priedušnosti a schopnosti absorbovať vlhkosť, čo vám poskytne maximálne pohodlie. Ľan je ďalším ideálnym materiálom na jarné obdobie. Ľan je známy svojou ľahkosťou a vysokou priedušnosťou. Navyše, ľanové šaty pridajú vášmu vzhľadu prírodný a uvoľnený šarm.

Siahnúť môžete aj po zmesových látkach. Niektoré syntetické materiály, ako je polyester, môžu byť spracované tak, aby boli ľahké a pohodlné. Takéto materiály sú ideálnou voľbou do teplejších jarných dní. Výhodou je aj ich ľahká údržba a odolnosť voči záhybom.

Strih

Šaty v áčkovom strihu sú skvelou voľbou pre takmer každý typ postavy. Tento strih krásne zvýrazní vašu postavu a zároveň skryje prípadné nedokonalosti. Ďalším veľmi obľúbeným a tiež veľmi lichotivým strihom sú šaty v zavinovacom strihu. Tieto šaty sú univerzálne lichotivé a dokážu sa prispôsobiť rôznym typom postáv, pričom zvýrazňujú pás a vytvárajú ženský siluetu.

Ak krátke strihy nie sú nič pre vás nezúfajte. Jarné obdobie nás akosi prirodzene láka odhaľovať sa, ale kľudne môžete siahnúť aj po šatách v maxi dĺžke. Maxi šaty sú ideálne na teplejšie jarné dni. Ponúkajú pohodlie a štýl, prišom ich môžete nosiť v rôznych situáciách, od ležérnych popoludňajších stretnutí až po večerné akcie.

Kombinovanie šiat s vrchným oblečením

Prechodné jarné počasie môže byť niekedy výzvou pri výbere oblečenia. Avšak správne kombinovanie šiat s vrchným oblečením môže vytvoriť nielen praktický, ale aj nápaditý outfit, ktorý vám poskytne pohodlie a štýl počas celého dňa.

Jarné kabáty: Tenké jarné kabáty sú ideálnou voľbou na ochranu pred ranným chladom. Siahnite po kabáte v neutrálnych farbách, ktorý bude ľahko kombinovateľný s rôznymi štýlmi a farbami šiat.

Svetríky: Ľahký svetrík môže byť perfektným spoločníkom k šatám, keď potrebujete len trochu tepla. Výber svetríka v pastelovej farbe alebo s jemným vzorom pridá vášmu outfitu ženskosť a eleganciu.

Denimové bundy: Pre ležérnejší a mladistvý vzhľad sa nebojte kombinovať šaty s denimovou bundou. Tento kúsok pridáva outfitu hravosť a je skvelý na každodenné nosenie.

Ľahké šály a šatky: Ak nechcete pridať vrstvu vo forme kabáta alebo bundy, skúste šaty oživiť farebným šálom alebo šatkou. Tento doplnok nie len zahreje, ale dodá outfitu osobitý charakter.

Krátky trenchcoat: Trenchcoat je jarná klasika, ktorá dodáva eleganciu a štýl. Vyberte si kratší model, ktorý krásne doplní vaše šaty a zároveň vás ochráni pred nepredvídateľným jarným počasím.

Obuv a doplnky: Finálny dotyk pre váš jarný outfit

šaty (8)

Voľba správnej obuvi a doplnkov je rovnako dôležitá ako výber šiat, pretože práve tieto detaily môžu celý outfit povýšiť na novú úroveň. 

Doplnky

Jarný klobúk nie len ochráni vašu tvár pred slnkom, ale dodá vášmu outfitu štýlový a dokončený vzhľad. Vyberte si slamenný klobúk alebo ľahký textilný klobúk ktoré budú ideálne na príjemný jarný deň.

Crossbody tašky, menšie ruksaky alebo elegantné kabelky sú ideálnou voľbou na doplnenie vašich jarných šiat. Vyberte si farbu, ktorá sa hodí k vášmu outfitu, alebo zvoľte neutrálny odtieň, ktorý sa ľahko kombinuje.

Jemné náhrdelníky, náramky alebo náušnice môžu pridať vášmu outfitu osobitý charakter. Vyberte si doplnky, ktoré dopĺňajú váš štýl a zároveň nie sú príliš dominantné, aby neodvádzali pozornosť od šiat.

Obuv 

Pre pohodlný a zároveň štýlový vzhľad kombinujte šaty s teniskami. Tento look je ideálny na každodenné nosenie a dodá vášmu outfitu mladistvý a ležérny nádych.

Ak hľadáte viac ženský a elegantný vzhľad, vyberte si sandále na nízkom podpätku alebo ploché sandále. Sú perfektné na večerné vychádzky alebo na špeciálne príležitosti počas jarných dní.

Na pracovné stretnutia alebo formálnejšie príležitosti sa hodia mokasíny, alebo lodičky, ktoré dodajú vášmu outfitu profesionálny vzhľad.

Šaty na rôzne príležitosti: Ako ich upraviť na každý deň

šaty (10)

Šaty sú neuveriteľne univerzálnym kúskom oblečenia, ktorý môžete nosiť na rôzne príležitosti - od bežných dní, cez pracovné stretnutia, až po večerné akcie. Tu je niekoľko tipov, ako upraviť šaty, aby dokonale vyhovovali každej situácii.

Bežné dni: Ak chcete vytvoriť pohodlný denný outfit kombinute šaty s teniskami alebo plochými sandálmi. Doplnenie denimovej bundy alebo ľahkého svetríka pridá na ležérnosti a zároveň vám poskytne vrstvu na premenlivé jarné počasie.

Pracovné stretnutia: Aby vaše šaty pôsobili formálnejšie, zvoľte si štruktúrovaný blejzer a doplňte outfit lodičkami alebo elegantnými mokasínami. Neutrálne farby a jemné vzory sú ideálne do pracovného prostredia.

Večerné akcie: Na večerné príležitosti zvoľte šaty výraznejších farieb alebo s odvážnym vzorom. Doplnenie vysokými podpätkami a výraznými šperkami premení vaše šaty na perfektný večerný outfit.

Špeciálne príležitosti: Šaty s jemných látok ako sú hodváb alebo šifón sú ideálne na špeciálne príležitosti. Vyberte si elegantné doplnky a obuv, ktoré doplnia váš sofistikovaný vzhľad.

Autor: Alila

Foto zdroj: Pinterest.com