Zvieracie vzory: Ako nosiť elegantné dámske šaty s nádychom divočiny

V dnešnej dobe sa zvieracie vzory často objavujú v rôznych aspektoch dámskej módy - od šiat, cez kabelky, až po topánky. Hoci sa môžu zdáť na prvý pohľad odvážne a výrazné, pravdou je, že sú mimoriadne univerzálne a dokážu pridať punc zaujímavosti akémukoľvek outfitu. Na šatách sa zvieracie vzory často objavujú v podobe leopardích bodiek, zebriích pruhov alebo hadích škvŕn, čo sú klasické vzory, ktoré nikdy nevychádzajú z módy. Poďme sa spolu pozrieť na to ako priniesť trochu divočiny do vášho šatníka napríklad na dámskych šatách

Zvieracie vzory na dámskych šatách prinášajú do módy výnimočný a vzrušujúci prvok, ktorý dokáže obrátiť pozornosť na seba a zároveň vyjadriť jedinečný štýl. Tieto vzory sú inšpirované krásou a divokosťou prírody, čo dodáva odevom silný a odvážny výraz.

Zvieracie vzory sú tak populárne, pretože prinášajú do šatníka dynamiku a živelnosť. Sú odrazom odvahy, sebavedomia a túžby vyniknúť v dave. Zároveň dokážu byť natoľko univerzálne, že sa hodia na každú príležitosť - od bežného dňa v práci, cez večerný drink s priateľmi, až po slávnostné udalosti. Navyše, zvieracie vzory sú skvelé pre ženy všetkých vekových kategórií - dokážu omladiť a zároveň pridať punc jedinečnosti.

Ak vyberáme dámske šaty so zvieracím vzorom je potrebné zvážiť niekoľko faktorov, medzi ktoré patrí vaša osobnosť, farba pleti a tvar postavy.

Rôznorodosť zvieracích vzorov

Zvieracie vzory sú mimoriadne rozmanité. Najobľúbenejšie sú leopardie vzory, ktoré sú často považované za klasické a univerzálne. Leopardí vzor je skvelý pre ženy, ktoré milujú módu a chcú pridať do svojho vzhľadu trochu dravosti.

zv (8)

Zebrie pruhy sú ďalším populárnym zvieracím vzorom. Tento vzor je ideálny pre ženy, ktoré uprednostňujú minimalistický a sofistikovaný štýl. Zebrie pruhy sú skvelé počas letných mesiacov a vyzerajú dobre v kombinácii s neutrálnymi tónmi.

zv (7)

Hadie škvrny sú vhodné pre odvážnejšie ženy, ktoré chcú vyniknúť. Tento vzor je dramatický a výrazný, a preto je ideálny na večerné udalosti.

zv (9)

Ktorý vzor vyhovuje vašej osobnosti a vzhľadu

Pri výbere zvieracieho vzoru je dôležité, aby ste sa v ňom cítili dobre a komfortne. Ak máte radšej subtilný a sofistikovaný vzhľad, môžete sa rozhodnúť pre menšie a jemnejšie vzory. Ak naopak chcete upútať pozornosť, môžete sa rozhodnúť pre veľké a výrazné vzory. Ďalším dôležitým faktorom je farba pleti. Zatiaľ čo tmavšie zvieracie vzory skvele doplnia svetlú pleť, svetlé vzory môžu naopak vyniknúť na tmavej pleti.

Výber vhodného vzoru závisí v neposlednom rade aj od tvaru vašej postavy. V prípade, že máte širšie boky, môže byť lepšou voľbou leopardí vzor so škvrnami umiestnenými bližšie k sebe, ktorý opticky zoštíhľuje. Naopak, ak máte útlejšiu postavu, môžete sa rozhodnúť pre vzor s väčšími a odvážnejšími elementmi, ktorý vašu postavu opticky vytvaruje.

Ako a s čím kombinovať zvieracie vzory

Elegantné dámske šaty so zvieracím vzorom sú už samy o sebe výrazným kúskom, preto je pri ich kombinácii s ostatnými kúskami dôležitá umiernenosť. Cieľom je dosiahnuť harmonický celkový vzhľad, ktorý zvýrazní vašu krásu, a nie zmätok rôznych vzorov a farieb.

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako kombinovať dámske šaty so zvieracím vzorom, je doplniť ich o jednofarebné kúsky. Tieto kúsky by mali byť v neutrálnych tónoch, ako je biela, čierna, béžová alebo hnedá, aby neodtiahli pozornosť od výrazného vzoru šiat a zároveň sa s ním nebili. Napríklad, ak máte leopardie šaty, môžete ich kombinovať s čiernou koženou bundou a čiernymi bagandžami alebo vysokými čižmami kľudne aj nad kolená, vďaka čomu vytvoríte outfit v rockovom štýle. Alebo ich môžete skombinovať s bielym sakom a nude lodičkami a podčiarknuť tak celkový elegantný vzhľad.

zv5 zv 3 

Ak si chcete obliecť šaty so zveracím vzorom, môžete ich doplniť o červený kabát a dosiahnúť tak výrazný farebný kontrast. Siahnuť môžete aj po bielych teniskách a džínsovej budne vďaka čomu vytvoríte outfit v ležérnom casual štýle. Naopak, ak máte radšej elegantný a luxusnejší vzhľad bude pre vás ideálne ak si šaty so zvieracím vzorom doplníte sandálkami a zlatými doplnkami.

zv4 zv (10)

Doplnky ktoré podčiarknu zvieracie vzory
Doplnky patria ku kľúčovým prvkom každého outfitu a nemali by byť podceňované. Môžu skutočne oživiť celkový vzhľad a dodať mu konkrétny štýl. Pri výbere doplnkov k šatám so zvieracím vzorom je dôležité zohľadniť, že samotný vzor je už pomerne výrazný, preto by doplnky mali byť skôr jednoduché a minimalistické. Doplnky by mali outfit dopĺňať, nie s ním súperiť. Môžete si vybrať bižutériu v zlatej alebo striebornej farbe, ktorá dodá outfitu luxusný vzhľad.

Kabelku a topánky je vhodné voliť v jednej z farieb, ktoré obsahuje konkrétny vzor. V prípade že sa nebojíte experimentovať, zvoľte kabelku alebo topánky vo výraznej farbe. Ideálna je červená, cyklamenová, zelená, kobaltová modrá alebo oranžová. Práve tieto farby podčiarknu celkový look do dokonalosti. Ak si zvolíte správne doplnky, budete v týchto šatách vyzerať skutočne ohromujúco.

Pink Modern Blog Post Pinterest Pinzv 2

Kam si obliecť šaty so zvieracím vzorom

Elegantné dámske šaty so zvieracím vzorom sú mimoriadne univerzálne a môžu byť vhodné pre rôzne príležitosti. Na slávnostnejšie formálne udalosti, ako sú svadby, večierky alebo párty, môžete nosiť elegantné šaty so zvieracím vzorom spolu s luxusnými doplnkami. Skombinujte ich napríklad s vysokými podpätkami, elegantnou kabelkou a vkusným zlatým šperkom. Výrazný červený rúž je samozrejmosťou. Takýto outfit zaručene upúta pozornosť.

Nie len na večerné udalosti ale aj na bežné nosenie do práce si môžete dovoliť nosiť šaty so zvieracím vzorom. Vyberte si šaty s jemnejším a decentnejším vzorom a skombinujte ich s jednofarebným sakom a nízkymi balerínkami.
Vrámci neformálnych stretnutí s priateľmi, počas prechádzok mestom alebo na nákupoch sú ideálne šaty so zvieracím vzorom v kombinácii s teniskami alebo nízkymi topánkami. Doplnky môžu byť hravé a farebné, ale stále by nemali prebiť výrazný vzor šiat.

zv (6)zv (3) 

Zvieracie vzory sú univerzálnym a časovo nezávislým trendom v dámskej móde, ktoré majú potenciál vytvoriť jedinečný a zaujímavý vzhľad. Či už sa rozhodnete pre leopardie bodky, zebrie pruhy alebo hadie škvrny, môžete si byť istá, že v týchto šatách budete vždy v centre pozornosti.

Pri výbere šiat so zvieracím vzorom je dôležité zohľadniť vašu osobnosť, tvar postavy a farbu pleti. A pri ich kombinácii s ostatnými kúskami platí pravidlo menej je viac.
Na záver, nezabudnite, že móda je predovšetkým zábava. Nebojte sa experimentovať s rôznymi vzormi a kombináciami a objavte krásu elegantných dámskych šiat so zvieracím vzorom aj vo svojom šatníku. Buďte odvážna a zvoľte outfit, ktorý odráža vašu jedinečnú osobnosť. Móda je o sebavyjadrení, tak nechajte svoje šaty hovoriť za vás. Ak sme vás navnadili a aj vy ste si práve povedali, že by ste jedny takého šaty chceli mať vo svojej zbierke nezabudnite si pozrieť aj našu ponuky dámskych elegantných šiat, kde sme aktuálne pridali niekoľko šiat so zvieracou potlačou z našej novej kolekcie. Veríme že si vyberiete.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com