Ako byť IN v madeire? Zakomponujte ju do svojho trendového šatníka

Ak sa povie letná móda nejednej z nás sa ako prvé vynorí v mysli jedinečná a dokonale ženská látka, ktorá vás uchváti svojou jemnosťou ako aj všetranným využitím. Tou látkou je madeira nadčasová tkanina vytvorená s jedinečných vyšívaných vzorov, ktorá má bohatú históriu a jej korene siahajú až do 19. storočia. Madeira si rýchlo získala srdcia žien po celom svete vďaka svojej jemnosti, ženskosti a všestrannosti.

Či už ste fanúšičkou romantických letných šiat, elegantných blúzok alebo štýlových kabátov, madeira je vzorom, ktorý dokáže oživiť každý outfit. V tomto článku sa spoločne pozrieme na rôzne spôsoby, ako nosiť a s čím kombinovať madeiru  a prezradíme si aj zopár tipov na doplnky, ktoré perfektne dotvárajú celkový vzhľad.

Tak čo, ste pripravené objaviť čaro madeiry a pridať do svojho šatníka kúsok nadčasovej elegancie? Poďme na to!

Madeira: nadčasová klasika

madeirové šaty

Madeira je jedinečný textilný vzor, ktorý má svoje korene na rovnomennom portugalskom ostrove. Tento vzor sa vyznačuje jemnou výšivkou na ľahkých a priesvitných tkaninách, ako je bavlna, ľan alebo hodváb. Výšivka často zobrazuje kvetinové motívy, listy a prepletané vzory, ktoré vytvárajú dojem romantickej a ženskej elegancie.

Pôvodne sa madeira začala vyrábať v 19. storočí ako ručne vyšívaná čipka, ktorá zdobila obrusy, posteľnú bielizeň a odevné doplnky. Postupom času sa však tento vzor stal obľúbeným aj v dámskom odievaní a dnes ho môžeme nájsť na rôznych kúskoch oblečenia, od letných šiat až po kabáty.

Madeira je obľúbená pre svoju schopnosť dodať outfitu nádych sofistikovanosti a ženskosti. Vďaka svojej jemnosti a priesvitnosti pôsobí vzdušne a sviežo, čo z nej robí ideálnu voľbu pre teplé letné dni. Zároveň však dokáže vyzerať aj elegantne a nadčasovo, vďaka čomu si nájde miesto aj v jesennom šatníku.

Okrem svojej krásy je madeira aj praktická. Ľahké tkaniny s týmto vzorom sa príjemne nosia a jednoducho sa udržiavajú. Vďaka svojej všestrannosti sa dá madeira kombinovať s rôznymi farbami a materiálmi, čo z nej robí nenahraditeľný kúsok v šatníku každej milovníčky módy.

Madeira a jej miesto v letnom šatníku

madeirové šaty

Počas horúcich letných dní je madeira skvelou voľbou pre vytvorenie ľahkého a vzdušného outfitu. Letné madeirové šaty sú neodolateľné a dodajú vášmu vzhľadu nádych romantiky a ženskosti. Či už si vyberiete dlhé šaty s volánmi alebo krátke šaty s odhalenými ramenami, s madeirou zaručene zažiarite.

Pri kombinovaní madeiry v lete stavte na jednofarebné doplnky, ktoré nechajú vyniknúť krásu vzoru. Sandále v neutrálnych odtieňoch, ako je béžová, biela alebo svetlohnedá, sú ideálnou voľbou. K outfitu môžete pridať aj jednoduchú kabelku v podobnom farebnom prevedení, ktorá váš vzhľad vkusne doplní.

Ak sa chystáte na dovolenku k moru, nezabudnite si pribaliť aj ľahké plážové šaty s madeirou. Tento vzor v kombinácii s opálenou pokožkou vyzerá jednoducho úchvatne a dodá vám pocit letnej bezstarostnosti. Na pláž si k šatám obujte ploché sandále alebo žabky a outfit doplňte slamákom alebo klobúkom proti slnku.

Madeira je skrátka perfektným vzorom na letné obdobie. Ľahkosť, vzdušnosť a romantický nádych tohto vzoru sa postará o to, aby ste sa cítili pohodlne a zároveň vyzerali neodolateľne počas tých najteplejších mesiacov v roku.

Vrstvenie madeiry v outfite

madeira

Vrstvenie oblečenia je skvelý spôsob, ako zahrnúť madeiru do svojho outfitu aj počas chladnejších dní. Madeirová blúzka alebo top môže slúžiť ako zaujímavá spodná vrstva pod jednofarebnými vrchnými dielmi, ako sú svetre, kardigány alebo saká. Jemný vzor madeiry vyčnievajúci spod vrchnej vrstvy dodá vášmu vzhľadu hĺbku a textúru.

Ďalšou možnosťou je kombinovať madeirové šaty s džínsovou bundou alebo koženkou. Tento kontrast medzi jemným vzorom a drsnejším materiálom vytvorí outfit, ktorý je zároveň ženský aj trochu rebelský. V chladnejšom počasí môžete šaty doplniť o pančuchové nohavice a členkové topánky, vďaka čomu bude váš vzhľad pripravený aj na nižšie teploty.

Ak máte radi elegantnejší štýl, skúste skombinovať madeirovú blúzku s vestou alebo sakom. Tento outfit je ideálny do práce alebo na formálnejšie príležitosti. Blúzku zastrčte do nohavíc alebo sukne s vysokým pásom a doplňte ju o sako v neutrálnej farbe. Tento vzhľad môžete oživiť zaujímavými doplnkami, ako sú náušnice alebo náhrdelník.

Vrstvenie s madeirou vám umožní nosiť tento obľúbený vzor počas celého roka a vytvárať rôznorodé outfity na každú príležitosť. Nebojte sa experimentovať s kombináciami a objavte svoj vlastný štýl vrstvenia s týmto nadčasovým vzorom.

Farebné kombinácie v ktorých madeira dokonale vynikne

madeira farebna

Madeira je vzor, ktorý si výborne rozumie s rôznymi farbami. Či už máte radi výrazné neónové odtiene alebo jemné pastelové tóny, madeira sa dá skombinovať tak, aby váš outfit pôsobil sviežo a moderne.

Pre odvážne dámy, ktoré sa neboja byť stredobodom pozornosti, sú neónové farby v kombinácii s madeirou skvelou voľbou. Skúste skombinovať madeirovú blúzku s neónovými šortkami alebo sukňou. Tento kontrast medzi jemným vzorom a výraznou farbou zaručene pritiahne pohľady. Doplňte outfit o jednoduché sandále a minimalistické šperky, aby vynikla táto zaujímavá farebná kombinácia.

Ak uprednostňujete jemnejšie a ženské outfity, pastelové odtiene sú pre vás to pravé. Bledoružová, marhuľová alebo mätová zelená v kombinácii s madeirou vytvoria nežný a romantický vzhľad. Oblečte si napríklad madeirové šaty v pastelových farbách a doplňte ich o sandále v nude odtieni. Tento outfit je ako stvorený na letnú svadbu alebo záhradnú párty.

Monochromatické outfity, teda také, ktoré sú ladené v odtieňoch jednej farby, sú ďalším skvelým spôsobom, ako nosiť madeiru. Oblečte si napríklad bielu madeirovú blúzku a doplňte ju o biele nohavice alebo sukňu. Tento čistý a svieži vzhľad môžete oživiť farebnými doplnkami, ako sú náušnice alebo kabelka v pastelových tónoch.

Nebojte sa hrať s farbami a objavte svoj vlastný štýl kombinovania madeiry. Tento všestranný vzor si rozumie s rôznymi farebnými paletami a umožní vám vytvárať outfity na každú príležitosť a náladu.

Mixovanie madeiry a výrazných vzorov

madierova bluzka

Mixovanie vzorov je skvelý spôsob, ako oživiť svoj outfit a dodať mu zaujímavý a jedinečný vzhľad. Madeira sa vďaka svojej jemnosti a nenápadnosti perfektne hodí na kombináciu s inými vzormi. Stačí sa držať niekoľkých jednoduchých pravidiel a vytvoríte outfit, ktorý bude pôsobiť harmonicky a štýlovo.

Jednou z najobľúbenejších kombinácií je madeira s prúžkami alebo bodkami. Skúste napríklad obliecť madeirovú blúzku a skombinovať ju s nohavicami alebo sukňou s jemným prúžkovaným vzorom. Dôležité je, aby boli prúžky alebo bodky v podobnej farebnej škále ako madeira, aby sa vzory navzájom dopĺňali. Tento outfit môžete doplniť jednofarebným sakom alebo kardigánom, ktorý zjemní kontrast medzi vzormi.

Ďalšou zaujímavou možnosťou je kombinovať madeiru s geometrickými tvarmi, ako sú štvorce, trojuholníky alebo kosoštvorce. Oblečte si napríklad madeirové šaty a doplňte ich o šatku alebo kabelku s geometrickým vzorom. Tento outfit pôsobí moderne a odvážne, ale zároveň si zachováva ženskosť vďaka jemnému vzoru madeiry.

Pre romantické duše je kombinácia madeiry s kvetinovými motívmi to pravé. Kvetinové vzory dodajú outfitu nádych nežnosti a pôvabu. Skúste skombinovať madeirovú sukňu s topom s drobným kvetinovým vzorom. Doplňte outfit o jednoduché sandále a jemnú kabelku a máte dokonalý vzhľad na letné rande alebo prechádzku parkom.

Pri mixovaní vzorov s madeirou je dôležité pamätať na vyváženosť. Vždy by mal byť jeden vzor dominantný a druhý by mal slúžiť ako doplnok. Vyhnite sa tiež kombinovaniu príliš výrazných alebo kontrastných vzorov, ktoré by mohli pôsobiť rušivo. S trochou experimentovania a kreativity však môžete vytvoriť outfity, ktoré budú obdivovať všetky vaše kamarátky a kolegyne.

Madeira na doplnkoch

madeira

Doplnky sú skvelým spôsobom, ako zahrnúť madeiru do vášho outfitu bez toho, aby ste museli nosiť celý kus oblečenia s týmto vzorom. Madeirové doplnky dokážu oživiť aj ten najjednoduchší outfit a dodať mu šmrnc a osobitosť.

Jedným z najobľúbenejších doplnkov s madeirou sú šatky a šály. Či už si vyberiete veľkú šatku, ktorú môžete nosiť ako vrchný diel, alebo malú šatku uviazanú okolo krku, tento doplnok zaručene pritiahne pozornosť. Skúste skombinovať madeirovú šatku s jednofarebným topom a džínsami pre ležérny a štýlový vzhľad.

Ďalším skvelým spôsobom, ako nosiť madeiru, sú topánky a kabelky. Madeirové espadrilky alebo balerínky sú perfektné na leto a dodajú vášmu outfitu nádych romantiky a ženskosti. Kabelka s madeirovým vzorom zase oživí aj ten najjednoduchší outfit a stane sa neprehliadnuteľným doplnkom.

Ak máte rady výrazné a originálne doplnky, vyskúšajte šperky inšpirované madeirou. Náušnice, náramky alebo náhrdelníky s jemnými motívmi madeiry dodajú vášmu vzhľadu nádych elegancie a sofistikovanosti. Kombinujte ich s jednoduchými outfitmi, aby vynikla krása a detaily týchto šperkov.

Pri nosení madeirových doplnkov je dôležité pamätať na vyváženosť. Ak sa rozhodnete pre výrazný doplnok s týmto vzorom, zvyšok outfitu by mal byť skôr jednoduchý a decentný. Vyhnite sa tiež noseniu príliš veľa madeirových doplnkov naraz, aby váš vzhľad nepôsobil rušivo a chaoticky.

 

Veríme, že s týmito trendovými tipmi dokážete zahrnúť madeiru do svojho šatníka a vytvárať outfity, ktoré budú neprehliadnuteľné. Či už sa chystáte na rande, do práce alebo na večierok s priateľmi, s madeirou zaručene zažiarite.

Tak neváhajte a pustite sa do objavovania čara tohto nadčasového vzoru. Uvidíte, že madeira sa stane vaším novým obľúbeným spoločníkom pri vytváraní štýlových a originálnych outfitov.

Autor: Alila 

Foto zdroj: pinterest.com