Užite si štýlový vzhľad: Naučte sa ako zladiť plisovanú sukňu a tričko s potlačou

Poďte spolu s nami preniknúť do kreatívneho vesmíru módy, ktorý vám umožní vyjadriť svoju jedinečnosť a rozžiariť každý váš deň. Na palete máme dnes nevídané spojenie, ktoré dokazuje, že móda je skutočne hrou nekonečných možností. Zistite spolu s nami ako zladiť plisovanú sukňu s tričkom s potlačou. Táto kombinácia je dokonalým príkladom, ako môžete spojiť pohodlie s eleganciou a pridať trochu hravosti do vášho každodenného outfitu. Poďme spolu objaviť, ako tento trend adaptovať na rôzne situácie a ako ho môžete využiť na vyjadrenie svojej osobnosti!

Základy kombinovania plisovaniej sukne a trička s potlačou

plisova sukna, tricko s potlacou

Začnime s farbami. Pri kombinovaní plisovanej sukne a trička s potlačou je dôležité myslieť na farebnú harmóniu. Môžete sa rozhodnúť pre jednoduchý prístup a zvoliť sukňu v neutrálnej farbe, ktorá sa ľahko doplní s akýmkoľvek farebným tričkom. Alebo sa môžete vydať odvážnejšou cestou a zahrať si s kontrastnými alebo doplňujúcimi farbami, aby váš outfit skutočne vynikol.

Vzory a textúry môžu vášmu outfitu pridať hĺbku a záujem. Ak má vaše tričko s potlačou už dostatočne výrazný vzor, je dobré držať sukňu v jednoduchšom štýle. Na druhej strane, hra s textúrami, ako je jemná plisovaná sukňa spárovaná s tričkom z hrubšieho materiálu, môže vytvoriť zaujímavý kontrast.

Správny strih trička môže zásadne ovplyvniť celkový vzhľad vášho outfitu. Ak máte objemnejšiu plisovanú sukňu, bude lepšie zvoliť užšie tričko, aby ste vyvážili proporce. Naopak, pri užšej sukni môže byť voľnejšie tričko pohodlnejšou a zaujímavejšou voľbou.

Proporce a strih sú nevyhnutné pre dosiahnutie vyváženého vzhľadu. Plisovaná sukňa pridáva objem a pohyb, takže môžete zvoliť tričko s jednoduchším strihom, aby ste vyvážili celkový vzhľad. Naopak, ak je sukňa úzka a viac obopínajúca, voľnejšie tričko môže pridať príjemný kontrast.

Ako na výber plisovanej sukne

plisovana sukna, tricko s potlacou

Keď príde reč na výber plisovanej sukne, je niekoľko kľúčových aspektov, na ktoré by ste mali myslieť, aby ste našli ten pravý kúsok do vášho šatníka. Plisovaná sukňa je skutočne univerzálnym kúskom, ktorý sa dá nosiť v rôznych štýloch a na rôzne príležitosti. Tu sú niektoré tipy, ako si vybrať tú pravú plisovanú sukňu pre vás:

  • Dĺžka sukne: Plisované sukne prichádzajú v rôznych dĺžkach, od mini až po maxi. Dôležité je vybrať dĺžku, ktorá vám najviac lichotí a zároveň zodpovedá príležitosti, na ktorú ju chcete nosiť. Mini sukne sú skvelé na neformálne výlety alebo večernú zábavu. Midi sukne sú ideálne do práce alebo aj na neformálne príležitosti. Maxi sukne sú vhodné na formálnejšie udalosti ale kľudne po nich môžete siahnuť aj na bežné nosenie počas teplejších dní roka. 
  • Farba a vzor: Vybrať si môžete z jednofarebných sukien, ktoré sú ľahko kombinovateľné, alebo zo sukien so vzorom, ktoré pridajú vášmu outfitu trochu života. Pri výbere farby alebo vzoru zvážte, čo už máte vo svojom šatníku, aby ste si boli istí, že vaša nová sukňa sa bude ľahko kombinovať s kúskami, ktoré už vlastníte.
  • Materiál: Materiál je dôležitý nielen z hľadiska pohodlia, ale aj funkčnosti. Ľahké tkaniny sú ideálne na leto, zatiaľ čo hrubšie materiály, ako je vlna, sú vhodnejšie na chladnejšie mesiace. Zvážte aj, ako sa materiál zhoduje s príležitosťou a ako ľahko sa dá udržiavať.
  • Strih a štýl: Nie všetky plisované sukne sú rovnaké. Niektoré majú jemné plisy, zatiaľ čo iné sú výraznejšie. Niektoré majú vysoký pás, ktorý môže pomôcť vytvoriť ilúziu dlhších nôh, iné sú napríklad rozšírené na dolnom leme vďaka čomu môžu vytvoriť efekt presýpacích hodín. Vyberte si štýl, ktorý najlepšie vyhovuje vašej postave a osobnému štýlu.

Základné pravidlá pri výbere trička s potlačou

plisovana sukna, tricko s potlacou

Teraz, keď sme sa pozreli na to, ako si vybrať ideálnu plisovanú sukňu, je čas prejsť na ďalšiu dôležitú časť nášho outfitu – tričko s potlačou. Tričko s potlačou môže byť vyjadrením vašich názorov, záujmov alebo dokonca nálady, a preto je výber toho pravého kľúčový. Tu sú niektoré tipy, ako si vybrať tričko s potlačou, ktoré dokonale doplní vašu plisovanú sukňu a zároveň vás nechá vyniknúť:

  • Typ potlače: Od minimalistických grafických vzorov po výrazné a farebné motívy, možností je nekonečno. Pri výbere potlače zvážte, či chcete, aby bolo tričko hlavným ťahákom vášho outfitu, alebo má slúžiť skôr ako doplnok k sukni. Tiež myslite na to, že niektoré potlače môžu byť viac časovo obmedzené, zatiaľ čo iné sú nadčasové.
  • Materiál: Komfort je kľúčový, takže vyberajte materiál, ktorý vám bude príjemný po celý deň. Bavlna je klasická a priedušná možnosť, zatiaľ čo zmesi môžu ponúkať viac flexibility a odolnosti voči záhybom. Nezabudnite zvážiť aj to, ako materiál trička pracuje s materiálom sukne – chcete dosiahnuť harmonický vzhľad.
  • Strih a štýl: Tričká sú dostupné v rôznych strihoch. Od klasických rovných strihov až po modely obopínajúce a zvýrazňujúce postavu. Správny strih trička môže zásadne ovplyvniť celkový vzhľad vášho outfitu. Ak máte objemnejšiu plisovanú sukňu, je lepšie zvoliť užšie tričko, aby ste vyvážili proporcie. Naopak, pri užšej sukni môže byť voľnejšie tričko pohodlnejšou a zaujímavejšou voľbou.
  • Farba: Zatiaľ čo potlač je kľúčovým prvkom, nezabudnite zvážiť aj základnú farbu trička. Chcete, aby sa farba trička dopĺňala s farbou vašej sukne alebo vytvárala zaujímavý kontrast? Na začiatok je dobré kombinovať tričko v neutrálnej farbe ako je biela alebo čierna, ktoré sa ľahko kombinuje s rôznymi farbami a vzormi sukne.  Neskôr keď si tento trend osvojíte môžete siahnúť po tričku vo výraznej farbe ktorá dodáva celkovému outfitu úplne nádych. 

Aké doplnky zvoliť k plisovanej sukni a tričku s potlačou

plisovana sukna, tricko s potlacou

Vrstvenie a výber správnych doplnkov môže váš outfit s plisovanou sukňou a tričkom s potlačou premeniť z obyčajného na úžasný. Tieto elementy pridávajú hĺbku, textúru a osobnosť vašemu vzhľadu, a preto je dôležité vedieť, ako ich správne kombinovať. 

Vrstvenie je skvelý spôsob, ako pridať vášmu outfitu zaujímavosť a urobiť ho prispôsobiteľným pre rôzne počasie. Začnite s základom – plisovanou sukňou a tričkom s potlačou, a potom pridajte ďalšie vrstvy podľa potreby. V chladnejšom počasí môže byť kardigán alebo štýlová bunda ideálnou voľbou. Pre prechodné obdobia skúste pridať tenkú košeľu pod tričko, ktoré bude vykukovať na golieri a manžetách, alebo pridajte elegantný blazer pre sofistikovaný vzhľad.

Doplnky sú tým pravým korenením každého outfitu. Pri výbere doplnkov pre váš outfit s plisovanou sukňou a tričkom s potlačou myslite na rovnováhu. Ak je vaše tričko veľmi farebné alebo má výraznú potlač, možno budete chcieť zvoliť jednoduchšie doplnky, aby ste nevytvorili vizuálny preťažený vzhľad. Jednoduché náušnice, jemný náhrdelník alebo elegantné hodinky môžu byť všetko, čo potrebujete. Na druhej strane, ak je váš outfit skôr neutrálnejší, odvážny kúsok šperku alebo výrazná kabelka môže pridať potrebný šmrnc.

Správna obuv môže celý vzhľad zaviazať dokopy. Pre bežný deň sú tenisky alebo ploché topánky skvelou voľbou pre pohodlie a štýl. Ak hľadáte niečo elegantnejšie, skúste lodičky alebo sandále na podpätku, ktoré predĺžia vaše nohy a dodajú outfitu sofistikovanosť. Nezabudnite zvážiť celkový štýl a farbu obuvi, aby ladila s vaším outfitom.

Kabelka môže byť nielen praktickým doplnkom, ale aj kľúčovým prvkom, ktorý doplní váš outfit. Vyberte si kabelku, ktorá zodpovedá príležitosti – menšiu a elegantnejšiu pre večerné udalosti, veľkú a praktickú tote bag pre bežný deň. Farba a štýl kabelky by mali dopĺňať váš outfit bez toho, aby s ním súperili.

Štýl na každý deň- jednofarebná plisovaná sukňa a tričko spotlačou

plisovana sukna, tricko s potlacou

Predstavte si outfit, ktorý kombinuje jednoduchosť a štýl, ideálny na rôzne príležitosti. Začneme s jednofarebnou plisovanou sukňou, ktorá je vrcholom elegancie a pohodlia. Táto sukňa poskytuje dokonalé plátno pre akúkoľvek farbu alebo štýl a pridáva jemný pohyb pri každom vašom kroku. K nej zvolíme tričko s potlačou, ktoré pridáva hravý kontrast a zároveň zanecháva miesto pre vyjadrenie vašej osobnosti. Toto tričko môže byť ozdobené akýmkoľvek motívom, od abstraktných vzorov po popkultúrne referencie, čo outfitu dodáva jedinečný charakter.

Ak vyberiete tenisky, tento outfit získava okamžitý príval pohodlia a bežného štýlu, čo ho robí ideálnym na denné nosenie, či už na nákupy alebo stretnutie s priateľmi. Tenisky môžu byť jednofarebné alebo v metalických farbách, aby dopĺňali alebo kontrastovali s farbou sukne, a pridávajú mladistvý a svieži prvok do celkového vzhľadu.

Na druhej strane, výber sandálok na podpätku môže tento outfit premeniť na večerný alebo formálnejší. Sandálky na podpätku predĺžia vaše nohy a pridajú dávku elegancie, čo je ideálne pre večerné podujatia alebo špeciálne príležitosti. Vyberte si sandálky, ktoré sú pohodlné a zároveň dopĺňajú farbu a štýl sukne a trička, aby celý outfit pôsobil koherentne a štýlovo.

Bez ohľadu na to, či zvolíte tenisky alebo sandálky, tento outfit z jednofarebnej plisovanej sukne a trička s potlačou je dokonalým príkladom, ako sa môžete hrať s módnymi kúskami a prispôsobiť ich vašim potrebám a štýlu.

Mix štýlov- vzorovaná plisovaná sukňa a tričko s potlačou

plisovana sukna, tricko s potlacou

Tentoraz si predstavte outfit, ktorý spája odvážnosť s osobitým štýlom, ideálny na vytvorenie výrazného dojmu. Začneme so vzorovanou plisovanou sukňou, ktorá je sama o sebe umeleckým dielom. Tento kúsok oblečenia prináša dynamiku a vizuálny záujem, vďaka čomu sa stáva stredobodom pozornosti. Vzor môže byť čokoľvek od jemných kvetinových motívov po geometrické vzory, ktoré dodajú outfitu charakter a hĺbku.

K tejto vzorovanej sukni pridáme tričko s nápisom, ktoré zastáva rolu hlasného a sebavedomého vyjadrenia. Tričko s nápisom môže niesť vtipný výrok, inšpiratívnu citáciu alebo akúkoľvek frázu, ktorá odráža vašu náladu alebo postoj. Tento jednoduchý, ale výrazný prvok pridáva osobnú nótu a umožňuje ďalšiu vrstvu osobnej expresie.

Keď outfit doplníte jednoduchými teniskami, získate perfektnú kombináciu pohodlia a štýlu, ktorá je ideálna na denné dobrodružstvá. Tenisky môžu byť neutrálnych farieb, aby neodvádzali pozornosť od vzorovanej sukne, alebo môžete zvoliť farebné tenisky, ktoré ešte viac zvýraznia farby sukne.

Ak chcete outfitu dodať viac formality alebo elegancie, vymeňte tenisky za sandálky na podpätku. Tento krok premení váš vzhľad, ktorý bude vhodný na večerné udalosti alebo formálnejšie príležitosti. Sandálky môžu byť jednoduché s jemnými páskami, ktoré dopĺňajú komplexnosť vzorovanej sukne, alebo môžete zvoliť sandálky, ktoré sú rovnako odvážne ako váš outfit.

Tento outfit so vzorovanou plisovanou sukňou a tričkom s nápisom je dokonalým spôsobom, ako vyniknúť a vyjadriť svoju jedinečnú osobnosť. Je to hra farieb, vzorov a slov, ktorá vytvára nezabudnuteľný a osobitý vzhľad.

Šifónová plisovaná sukňa s tričkom s potlačou- dokonalá voľba na večernú akciu

plisovana sukna, tricko s potlacou

Tento outfit, je synonymom ľahkosti a výraznosti, je dokonale vhodný pre teplé letné dni alebo na večernú párty. Začíname so šifónovou vzorovanou plisovanou sukňou, ktorá dodáva outfitu vzdušnosť a eleganciu. Šifón, materiál známy svojou ľahkosťou a priedušnosťou, spolu s jemnými plisami, vytvára efekt, ktorý je nielen krásny na pohľad, ale aj príjemný na nosenie. Vzor na sukni môže byť rafinovaný kvetinový motív alebo jemná abstrakcia, ktorá dodáva oblečeniu živý a hravý vzhľad.

K tejto šifónovej sukni pridáme tričko s nápisom, ktoré pridáva moderný a mladistvý akcent. Nápis na tričku môže byť čokoľvek, od odvážneho sloganu po nápaditú citáciu, čo umožňuje vyjadriť vaše myšlienky a osobnosť. Toto spojenie elegantnej sukne so športovým tričkom vytvára zaujímavý kontrast a ukazuje, že móda nemá hraníc.

Pridaním jednoduchých tenisiek k tomuto outfitu získate vzhľad, ktorý je ideálny pre každodenné nosenie, poskytuje maximálne pohodlie a zároveň zachováva štýl. Ak je váším cieľom vytvoriť sofistikovanejší look, môžete tenisky vymeniť za sandálky na nízkom podpätku alebo štýlové espadrilky, ktoré outfitu dodajú letnú eleganciu a ženskosť.

Tento outfit so šifónovou vzorovanou plisovanou sukňou a tričkom s nápisom je ideálnou voľbou pre ženy, ktoré hľadajú kombináciu pohodlia a štýlu. Je to výrazný a zároveň nenáročný vzhľad, ktorý sa ľahko prispôsobí rôznym príležitostiam a ukazuje, že móda môže byť zábavná a plná experimentov.

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com