Podrobný manuál, ako zladiť bordovú farbu v dokonalom jesennom looku

Možno ste si to ani neuvedomili ale bordová farba je vlastne červená vo svojej najtemnejšej, najhlbšej podobe. Táto farba je synonymom pre eleganciu, štýl a sofistikovanosť. Nikdy nevychádza z módy a nestráca svoju aktuálnosť. S príchodom jesene, keď príroda prechádza do palety zemitých tónov, sa nám do očí stále viac tlačí práve bordová. Nie len v prírode ale aj v ponuke módnych reťazcov. Bordová farba je významným elementom jesenných kolekcií mnohých dizajnérov a módnych značiek. Je to farba, ktorá nám pripomína krásu jesennej prírody a zároveň nás zahreje v chladnejších dňoch. Ako ale túto farbu skombinovať so zvyškom vášho šatníka a vytvoriť skutočne ohromujúce outfity? Tento článok vám ponúkne praktické rady, ako si tento jesenný trend naplno užiť.

Prečo práve bordová

Bordová farba je jednou z najväčších módných ikon v rámci jesenných odtieňov. Táto farba má niekoľko výhod, ktoré ju robia ideálnou voľbou pre váš jesenný šatník. Bordová, ako hlboký a teplý odtieň červenej, má silný psychologický vplyv. Je spojená s luxusom, silou, ambíciou a dôverou. Keď ju nosíte, môže vám dodávať pocit sebaistoty a elegance. Bordová farba je mimoriadne univerzálna a príjemne kontrastuje s inými jesennými farbami. Ako tmavší odtieň, skvele lichotí širokému spektru tónov pleti a farieb vlasov. S jej pomocou môžete vytvárať rôzne štýly - od elegantných až po športové outfity. Bordová je tiež skvelým spôsobom, ako do vášho šatníka priniesť trochu farby, ale zároveň zostávate pri zemitých tónoch, ktoré sú typické pre jeseň. Je teda ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové, ale zároveň sa nechcú príliš odchýliť od svojej komfortnej zóny.

Ako kombinovať bordovú farbu s inými farbami

Pri spojení bordovej s inými teplými tónmi, ako sú oranžová, zlatá alebo hnedá, môžete vytvoriť pohľadnú, harmonickú kombináciu. Bordová a oranžová sú prirodzene bohaté a výrazné farby, ktoré spolu vytvárajú silný kontrast, ale zároveň sú obidve farby teplé, takže sa navzájom dopĺňajú. Bordová farba tiež skvele vynikne vedľa zlatej, čo vytvára luxusný a elegantný vzhľad. 

Bordová funguje dobre aj s chladnejšími tónmi. Keď ju spojíte s farbami ako sú modrá alebo sivá, vytvoríte kontrast medzi teplým a chladným, čo môže byť veľmi zaujímavé a vizuálne príťažlivé. Bordová a sivá spolu vytvárajú elegantnú kombináciu, ktorá je ideálna pre profesionálne, či biznis prostredie. Kombinácia s modrou nie je až tak častá ako je to v prípade so šedou, ale aj táto kombinácia má svoje čaro. Týmto spojením môžete docieliť vzhľad ktorý je pohodlný a zároveň veľmi šmrncovný.

bordová (5)
Neutrálne odtiene predstavujú bezpečný a univerzálny základ, na ktorom môžete postaviť svoje outfity. Biela, čierna, sivá alebo béžová sú farby, ktoré sa dajú ľahko kombinovať s akoukoľvek inou farbou. Bordová nie je výnimkou. Spojenie bordovej a čiernej je klasickým mixom, ktorý garantuje bezpečnú voľbu. Táto kombinácia vyniká v minimalistickom alebo formállnom štýle obliekania a je ideálna pre večerné príležitosti, kedy chcete pôsobiť elegantne a chic.

bordová (8)

Pri kombinácií sivej a bordovej vytvárate sofistikovaný a moderný vzhľad. Sivá, vďaka svojej neutralite, umožňuje bordovej farbe vyniknúť a stať sa centrom pozornosti. Ak uprednostňujete jemnejšie kombinácie, skúste spojiť bordovú s béžovou. Táto kombinácia vytvára pokojnú a elegantnú atmosféru, ktorá je ideálna pre denné nosenie. Béžová poskytuje jemný kontrast k hlbokému odtieňu bordovej, čo vytvára balans medzi týmito dvoma farbami.

bordová (14)

Outfity v ktorých kraľuje bordová

Bordová farba je použiteľná na akomkoveľvek kuse oblečenia. V bordovej farbe preto určite nájdete šaty, sukne, nohavice, svetre, kabáty a pod. Ak máte dosť odvahy môžete si vystavať outfit v ktorom bude bordová doslova kraľovať. V takom prípade bude váš outfit postavený na viacerých bordových kúskoch. Pre menej odvážnych postačí ak si bordovú zakomponujete do svojho outfitu iba na niektorom kuse oblečenia.

 bordová (12)

Ak máte radi sukne, skúste siahnuť práve po sukni v bordovom odtieni. Je to skvelý spôsob, ako pridať trochu farby do vášho outfitu, bez toho, aby bola príliš výrazná. Môžete ju zladiť so svetlým topom a neutrálnymi doplnkami, aby ste udržali rovnováhu. Sukne môžete voliť v akejkoľvek dĺžke -mini, midi aj maxi. Klasické aj plysované. Sukňa v akejkoľvek podobe sa bude skvelo hodiť do jesenného outfitu. Pokiaľ ide o šaty, bordová je ideálna tak na denné nosenie aj na večerné príležitosti. Šaty v bordovej farbe sú zároveň elegantné i výrazné. Na jeseň sú vhodnou voľbou úpletové, či objemné svetrové šaty, alebo šaty z jemného šifónu.

bordová


Bordové nohavice, či už sú to džínsy alebo elegantné nohavice, môžu vytvoriť veľmi zaujímavý základ outfitu. Môžete ich kombinovať so svetlým vrchom a jednoduchou obuvou, aby ste nevytvorili príliš veľa vizuálnej konkurencie. Bordová farba je tiež skvelá na svetroch či akýchkoľvek iných pleteninách, ktoré sú teplé, pohodlné a ideálne pre chladné jesenné dni. Bordový sveter sa skvele hodí k bielym alebo béžovým nohaviciam. Chybu však určite neurobíte ani v kombinácii s riflami, alebo obľúbenými legínami.

Bordová v malom

Ak sa vám páči bordová, ale máte obavy z toho, ako ju začleniť do svojho šatníka, doplnky sú skvelým miestom, kde začať. Bordová kabelka alebo šatka môže byť nenápadným, ale efektným spôsobom, ako pridať trochu tejto krásnej farby do vášho outfitu. V prípade že sa nebojíte experimentovať skúste siahnúť napríklad po čelenke, pančuchách, okuliaroch, šiltovke či klobúku v bordovej farbe. Uvidíte sami aké hogofogo táto farba dokáže.

bordová (6)

Ďalším skvelým spôsobom, ako pridať trochu bordovej do vášho šatníka, je investovať do bordových topánok. Či už sú to lodičky, mokasíny alebo dokonca čižmičky, bordová obuv môže skutočne oživiť váš outfit. Šperky sú tiež dobrým spôsobom, ako doniesť bordovú do vášho vzhľadu. Bordové náramky, náušnice, alebo dokonca hodinky môžu byť originálnym detailom, či farebným akcentom.

 Bordová v mestskom štýle -outfity ktoré zaujmú

bordová (1)

Outfit s bordovým svetrom, bordovými čižmami a sukňou so zvieracou potlačou je výrazný a štýlový. Bordový sveter je ideálnym kúskom pre chladné jesenné dni a jeho farba skvele kontrastuje s výraznou potlačou na sukni. Zvieracia potlač je trend, ktorý nikdy nevychádza z módy a tomuto outfitu pridáva viac zaujímavosti a jedinečnosti. Bordové čižmy sú skvelým doplnkom, ktorý outfit pekne spája dokopy. Sú praktické a zároveň trendy - a ich bordová farba zodpovedá svetru, čo vytvára pekný a súrodý vzhľad. Tento outfit je ideálny na dni, keď chcete vyzerať štýlovo, ale zároveň sa cítiť pohodlne. Outfit sa dá aj krásne variovať. Stačí zameniť sukňu za béžovú a zvieraciu potlač priniesť napr. na kabelke. Prípadne môžete zvoliť neutrálne béžové čižmi a béžovú kabelku, ktoré celkový look trochu zjemnia. Ak chcete do outfitu dodať luxusný vzhľad stačí pridať zlaté doplnky.

 bordová (7)

Outfit zostavený z čiernych nohavíc a roláku v kombinácii s bordovou vestou a doplnkami je ukážkou sofistikovanosti a jednoduchosti. Bordová vesta je skvelým kúskom, ktorý oživý jednoduchý outfit. Je praktická, pohodlná a jej bordová farba je skvelým doplnkom k čiernym nohaviciam a roláku. Čierne nohavice a rolák sú klasickými kúskami, ktoré sú vďaka svojej neutralite ideálnym základom pre tento outfit. Sú univerzálne, elegantné a poskytujú perfektný základ pre výraznú bordovú farbu. Bordové doplnky, ako sú napríklad kabelka, opasok a čižmy, pridávajú outfitu jedinečný dotyk. Sú to detaily, ktoré vytvárajú súdržný a harmonický vzhľad a zároveň umožňujú, aby bordová farba vynikla. Celkový vzhľad spôsobí veľmi chic a je ideálny na menej formálne príležitosti. Aj tento outfit viete jednoducho variovať stačí ak rolák vymeníte za bielu košeľu a čižmy za čierne lodičky.

 bordová (3)

Bordový kostým, skladajúci sa zo saka a nohavíc v rovnakom odtieni s jemným leskom je jednoducho dokonalý. Jeho bohatá farba je v centre pozornosti a poskytuje silný kontrast k ostatným neutrálnym odtieňom. Hnedý tvídový kabát je príjemným doplnkom k celkovému outfitu. Jeho textúra a farba sú skvelým kontrastom k hladkému a bohatému bordovému kostýmu. Tvíd je klasický materiál, ktorý dodáva outfitu eleganciu a šarm. Bordové lodičky podčiarkujú celkový ráz outfitu. Ich farba perfektne zodpovedá farbe kostýmu a pomáha vytvárať súdržný a celistvý vzhľad. Hnedá kabelka je praktickým a štýlovým doplnkom, ktorý nepôsobí rušivo. Celkový vzhľad je sofistikovaný a elegantný, skvelý pre pracovné stretnutia alebo formálne príležitosti. Rovnako dobre by vyzeral outfit ak by ste namiesto kostýmu zvolili elegantné bordobé šaty a vlnený kabát vo farbe ťavej srsti.

 bordová (9)

Outfit s bielou blúzkou, modrými džínsami, vysokými bordovými čižmami a šedou kabelkou je príkladom základného, ale štýlového looku, ktorý je ideálny na každý deň. Biela blúzka je klasickým kúskom, ktorý je vždy in a vďaka svojej neutralite sa dá kombinovať s akoukoľvek inou farbou. Je to bezpečná voľba, ktorá vždy vytvára čistý a elegantný vzhľad. Modré džínsy sú ďalším základným kúskom, ktorý by mal byť v šatníku každej ženy. Sú pohodlné, všestranné a vtesnajú sa do mnohých štýlov. Vysoké bordové čižmy sú výrazným doplnkom, ktorý dodáva outfitu jedinečný a odvážny vzhľad. Táto výrazná farba je skvelým spôsobom, ako pridať do vášho outfitu trochu živosti, zatiaľ čo vysoký strih čižiem dodáva šmrnc a eleganciu.
Neutrálna šedá kabelka je praktickým a štýlovým doplnkom, ktorý dokonale kontrastuje s výraznými bordovými čižmami. Táto kabelka je dostatočne veľká na to, aby v nej bolo miesto pre všetky vaše nevyhnutné veci, zatiaľ čo jej šedá farba je dostatočne univerzálna na to, aby vyhovovala akejkoľvek inej farbe v outfite. Celkový vzhľad je jednoduchý, ale štýlový, ideálny na bežné dni, keď chcete vyzerať dobre, ale zároveň sa cítiť pohodlne. Je to tiež skvelý spôsob, ako ukázať, ako môže výrazná farba ako bordová skutočne vyniknúť, keď sa kombinuje s jednoduchšími a neutralnejšími odtieňmi.

 bordová (4)

Outfit zostavený z bordových nohavíc, bielého svetra, bordového klobúka vytvára pohodlný look, ktorý je skvelý na chladnejšie jesenné dni. Bordové kožené nohavice sú výrazným a trendy kúskom, ktorý dodáva outfitu jedinečný vzhľad. Sú teplé, pohodlné a ich farba jednoducho zaujme. Biely sveter je klasickým a všestranným kúskom, ktorý je vždy v móde. Jeho svetlá a čistá farba je skvelý kontrast k bordovým nohaviciam a pomáha vytvárať vyvážený a harmonický look. Je to tiež skvelý kúsok na vrstvenie, takže ho môžete prispôsobiť podľa počasia. Doplniť ho môžete o kabátik, sako prípadne šál. Bordový klobúk je výrazným a štýlovým doplnkom, ktorý dodáva outfitu jedinečný dotyk. Nie lenže vás ochráni pred chladom, ale tiež vám dodá štýl a eleganciu. Čierne členkové topánky, pekne kontrastujú k odtieňu nohavíc a klobúka vďaka čomu dokončujú celkový vzhľad.

bordová (2)

Outfit zostavený z bordových šiat a čiernych doplnkov je klasickým a elegantným lookom, ktorý je ideálny pre večerné príležitosti. Bordové šaty sú výrazné a výstredné, pričom ich odtieň je skutočne úchvatný a priťahuje pozornosť. Čierne doplnky, ako sú čierna kabelka, čierne topánky alebo čierne šperky, sú ideálnym kontrastom k týmto výrazným šatám. Predstavujú eleganciu a sofistikovanosť, ktorá dopĺňa bordovú farbu a zároveň pomáha vyvážiť celkový vzhľad. Či už ide o večernú príležitosť, ako je koktejlový večierok, spoločenská udalosť alebo formálna večera, tento outfit je určite vynikajúcou voľbou. Je to dokonalá kombinácia výraznosti a elegance, ktorá vám zaistí, že budete v centre pozornosti. Môžete ho doplniť o neutrálny make-up a jednoduchý účes, aby ste nechali vyniknúť šatám. Alebo sa môžete rozhodnúť pre výraznejšie líčenie, ktoré zodpovedá farbe šiat, a vytvoriť tak skutočne ohromujúci večerný look.

Bordová farba je nespornou súčasťou jesenných trendov v móde. Jej bohatý a hlboký odtieň dodáva eleganciu každému outfitu, či už ide o deň v práci, voľný čas alebo formálnu príležitosť. Kombinácia bordovej s inými farbami môže vytvárať rôzne vzhľady - od sofistikovaných a elegantných až po odvážne a trendy. Bordová sa dá tiež ľahko implementovať do vášho šatníka cez oblečenie alebo doplnky. Aj keď je to výrazná farba, je dostatočne univerzálna na to, aby sa dala kombinovať s rôznymi odtieňmi. Je to skvelý spôsob, ako do svojho jesenného šatníka pridať trochu farby a živosti. Nebojte sa experimentovať a vyskúšať niečo nové - nikdy neviete, kedy objavíte svoj nový obľúbený outfit!

Autor: Alila

Foto zdroj: pinterest.com